hirdetés
hirdetés
2024. május. 07., kedd - Gizella.
hirdetés

Segítség a felesleges kilók ellen

Az orvostudomány pontosan meghatározza, hogy mikor szükséges és lehetséges a túlsúlyos vagy elhízott betegek testsúlycsökkentését gyógyszerrel támogatni. Az eredményes kezeléshez azonban a hatékony és biztonságos pirula mellett a betegek megfelelő tájékoztatására, oktatására van szükség. Az elhízás-betegség összetett jellege miatt, a felvilágosításnak ki kell terjednie a helyes étrendre, a megfelelő típusú és intenzitású fizikai aktivitásra, valamint az elhízással sok esetben szoros kapcsolatban álló pszichés kérdésekre is. Ilyen átfogó segítséghez azonban egyelőre csak néhány helyen tudnak hozzájutni az arra rászorulók, pedig az érintettek száma folyamatosan nő. Ezt az igényt felismerve indította el a Roche gyógyszergyár hazánkban is a világ sok országában már sikerrel működő Súlykontroll Program®-ját.

Az országban eddig egyedülálló telefonos távoktatás elsősorban a helyes táplálkozási szokások és az életmód kialakításában támogatja a fogyni vágyó pácienseket. A jelenleg hat hónapon át tartó program során nemcsak az egészséges étrend mennyiségi és minőségi kérdései kerülnek szóba, hanem olyan fontos témák is, mint a reális célkitűzések, a lelki tényezők, a mozgás fontossága, a vásárlási szokások, ... stb. A testsúlycsökkentés, illetve -megőrzés szempontjából legfontosabb ismereteket emlékeztetőfüzetek formájában is eljuttatják a pácienseknek. Az oktatásban részt vevők a kizárólag számukra biztosított ingyenes telefonszám használatával bármikor segítséget vagy felvilágosítást kaphatnak felvetődő problémáik megoldására. Az ismeretek  átadásának fontos eszköze a program honlapja, melyet eddig is több tízezren látogattak meg.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Súlykontroll Program®
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés