hirdetés
hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

RÖVIDEN

A vörös kristály lesz a Nemzetközi Vöröskereszt harmadik emblémája. Erről azután döntöttek, hogy a szervezet felvette soraiba az izraeli és a palesztin partnerszervezetet is. A Magén Dávid Adom (MDA, Vörös Dávid-csillag) a múlt század harmincas évei óta szeretett volna a Vöröskereszt tagja lenni, de a zsidó állam a keresztény országok vörös keresztjét éppen úgy elutasította, mint az iszlám világ vörös félholdját.
Népszava

A madárinfluenza emberre is veszélyes H5N1 vírusának kialakult egy mutánsa, miközben a kórokozó átkerült egy indonéz családon belül egyik családtagról a másikra – jelentette be az Egészségügyi Világszervezet (WHO). A mutáns azonban nem fejlődött nagy fertőzőképességű, emberről emberre terjedő változattá. A madárinfluenza-pánik Magyarországon májusig 8,5 milliárd forint kárt okozott, de az állatbetegség hazai megjelenésekor új fejezet kezdődött: a veszteség mértéke nagyságrendileg emelkedhet. Tanyi János professzor, a Debreceni Állategészségügyi Intézet nyugalmazott igazgatója négy évtizede foglalkozik a madárinfluenza- vírussal. A tudományos kutató szerint a Magyarországon most már a háziszárnyasok körében is kimutatott H5N1-vírust 1975-ben megtalálták az Alföldön, akkor az esetleges továbbterjedését eredményesen megakadályozták, és nem tudnak arról, hogy emberi megbetegedést okozott volna. Origo/Népszabadság

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés