hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Rezidensek: még nem oldódott meg a létszámstop

Sipka Balázs szerint még nem oldották meg azt az adminisztrációs problémát, amely miatt nem tudnak rezidenseket felvenni a kórházak, írja az InfoRádió.

Már két hete kiderült, hogy a közszférában érvényes létszámstop miatt a rezidenseket foglalkoztató Állami Egészségügyi Ellátóközpont nem veheti fel a frissen végzett orvosokat. A Magyar Rezidens Szövetség elnöke szerint adminisztratív figyelmetlenségről van szó, amit azonban még nem tudtak orvosolni.

"Hiába hirdették meg az 1200 rezidenshelyet, ha a létszámstop akadályozza a felvételt. A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének konkrét rákérdezésére az EMMI-től azt a tájékoztatást kapták, hogy a kormány kiemelten kezeli a kérdést, hogy megoldódjon a probléma" – mondta az InfoRádiónak a Magyar Rezidens Szövetség elnöke.

Sipka Balázs a napokban értesült arról, hogy hamarosan megoldódhat a helyzet, de mint mondta, már két hete is ugyanezt ígérte a fenntartó. Az elnök azt is elmondta, hogy elvileg a kórházak is foglalkoztathatnának fiatal orvosokat. Az intézmények gazdálkodási lehetőségeit ismerve azonban vannak olyan helyek, ahol nincs erre forrás.

(forrás: InfoRádió)
hirdetés

Könyveink