hirdetés
2024. június. 16., vasárnap - Jusztin.
hirdetés

Összefonódások a kórházak takarítását végző cég és a KEF között

Több kapcsolódási pontot tárt fel a 444.hu a B+N Referencia Zrt. és a kórházak takarítási és üzemeltetési feladatait kiszervező állami szerv, a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) között.

A B+N A 30 éve takarítócégként indult, mára „teljes körű létesítményüzemeltetési szolgáltatásokat” nyújtó vállalkozás. Teljesítménye 2010 után lendült meg látványosan, 2010 és 2022 között az árbevételét több mint nyolcvanszorosára, az adózott nyereségét pedig kétszázszorosára növelte.

A B+N 2021-ben 300 milliárdos keretszerződést nyert el kórházak takarítására és fertőtlenítésére, tavaly pedig további 400 milliárdos keretszerződést kórházak üzemeltetésére.

Ezeket a KEF-től nyerte el.

A KEF vezetőségében a főigazgató és a főigazgatóhelyettes mellett jelenleg hat különböző területért felelős igazgató vállal szerepet, egyikük Horváth Gábor, az egészségügyi létesítményüzemeltetési igazgató. Horváth 2022. novemberéig 12 éven keresztül dolgozott a B+N-nél az üzemeltetési üzletág igazgatójaként.

A kormány 2023-ban döntött arról, hogy központosítják az ország kórházainak üzemeltetési feladatait, és ezek egységesen a KEF alá kerülnek, ennek ellátására 2023. július 1-jén új igazgatóságot hoztak létre, az élére a volt B+N-es Horváth Gábort nevezték ki. Július 10-én hirdették ki, hogy a KEF a B+N-t bízza meg a kórházak üzemeltetésével, 400 milliárdos keretszerződéssel – írja a 444.hu.

(forrás: 444.hu)
hirdetés

Könyveink