hirdetés
hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Nyári látványosságnak szánják az emberi test katasztrófáit

Valóban élt, torzszülött emberek viaszmásait bemutató kiállítást is kínál látogatóinak a nyári szezonban a bajmóci (Bojnice) kastélymúzeum - tudósít az MTI.

Az "Emberi test katasztrófái" nevet viselő, enyhén bizarr hangulatú kiállításon 25, különböző testi rendellenességgel született ember viaszmása látható. A tárlaton szereplő végtagnélküli, egy vagy három szemmel és más deformációkkal született emberek viaszbábjai teljesen valósághűek, az egykoron élt személyek fényképei alapján készültek úgy, hogy készítésük során emberi hajat és az orvostudományban használt implantátumokat is felhasználtak. Az emberi viaszmások a szentpétervári antropológiai múzeum munkatársainak munkái, maga a tárlat pedig már több európai országban is megfordult.

"A kiállítás látogatói a veleszületett rendellenességgel élő emberek életútjával is megismerkedhetnek, azzal, hogy miképpen sikerült vagy éppen nem sikerült kiegyezni helyzetükkel, és azzal is, hogyan tudtak érvényesülni" - mondta az MTI-nek Petra Gordíková, a bajmóci kastélymúzeum külkapcsolatokért felelős menedzsere.

 

A bajmóci kastélymúzeum az idei nyárra a "hidegrázós" látnivalók kedvelőinek még egy több száz kínzóeszközből összeállított kiállítást is ajánl. Részletes programkínálatuk a www.bojnicecastle.sk honlapon érhető el, náluk a tárlatvezetéshez magyar kísérő is igényelhető

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés