hirdetés
hirdetés
2024. május. 15., szerda - Zsófia, Szonja.
hirdetés

MTT Kongresszus

A Magyar Traumatológus Társaság (MTT szeptember 8–10-én rendezte kongresszusát és a Fiatalok Fórumát Pécsett, a Baleseti Sebészeti és Kézsebészeti Klinikán. A kongresszus fő témái a csípőtáji törések kezelése és szövődményei, a protézisműtétek és szövődményeik, a periprotetikus törések, a revíziós műtétek voltak a szabad témákon kívül.
A kongresszus vendégeként előadást tartott dr. Francesco Greco professzor és dr. Nicola Specchia (Ancona), akik a modern csontpótlási eljárásokat összegezték.
Az MTT a traumatológia három hazai vezető professzorának 60 éves születésnapjuk alkalmából biztosított előadási lehetőséget. Fekete professzor a combnyaktörés kezeléséről, Sárváry professzor az implantátumok körüli törésekről, míg Nyárády professzor a combnyaktörések kapcsán a combfej vérellátásának meghatározásáról beszélt. Előadásával megdőlni látszik az a tény, hogy az akut szakaszban – a combnyaktörés műtéte előtt – nem lehet a combfej vérellátását pontosan kimutatni. Az általa ismertetett módszerrel a fejmegtartó műtét előtt pár perc alatt pontos információt kaphatunk a combfej keringéséről.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
PROF. DR. NYÁRÁDY JÓZSEF
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés