2021. május. 08., szombat - Mihály.
hirdetés
hirdetés

Minden egészségügyi dolgozó részesüljön influenza elleni védőoltásban

54 gyerekből 6 meghalt az influenzától, a nem oltott személyzet miatt

Az Amerikai Gyermekgyógyászok Tudományos Akadémiája ismételten kéri, hogy valamennyi egészségügyi dolgozó kötelezően részesüljön influenza elleni vakcinációban.

Ez a felhívás nem új keletű, és már régen végre kellett volna hajtani. Az elmúlt évben minden 10 egészségügyi dolgozó közül csak 4 kapott oltást. Úgy tűnik, hogy ezekkel az oltásokkal kapcsolatban az egészségügyben dolgozók körében ugyanolyan téves felfogások uralkodnak, mint a lakosság többi rétegében. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy az influenza terjedésében az egészségügyi dolgozóknak kiemelkedő szerepük van.

Példaként lehet felhozni, hogy az egyik újszülötteket ápoló intenzív terápiás osztályon az 54 gyermek közül 19 betegedett meg influenzában a nem oltott személyzettől, s közülük 6 meghalt.

Forrás: Pediatrics Sept 13.

Dr. Szalka András
a szerző cikkei

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

Változó, hogy egy adott életciklusban biológiailag mennyi testmozgásra van szükségünk ahhoz, hogy testileg és lelkileg is egészségesek maradhassunk. Az ausztrál egészségügyi minisztérium külön útmutatóban teszi közzé javaslatait az idősebb, 65 év feletti korosztály számára.

A május elsején hatályba lépő kormányrendeletben meghatározott szabályok nem az alapján osztják ketté a társadalmat, hogy van-e védettségük, hanem az alapján, hogy van-e védettségi igazolványuk.