hirdetés
hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

A terhes nőket is be kell oltani influenza ellen

Tíz vezető egészségügyi szervezet írt alá egy petíciót, amely arra hívják fel a terhes nők és a gyereket tervezők figyelmét, oltassák be magukat influenza ellen.

Idén egyetlen vakcina is elég a két legveszélyesebb vírus, a H3N2 és a H1N1 ellen a tavalyi gyakorlattal szemben, amikor a szakértők két oltást javasoltak.

Annak érdekében, hogy a születendő gyerek is vdettséget élvezzen, az anya immunizálása szükséges. A várandós nők fokozottan veszélyeztetett csoport, az influenza komoly szövődményekkel is járhat, amely veszélyes lehet a baba és a kismama egészségére is, akár halálhoz is vezethet.

Orvosi szakvélemények alapján kijelenthetjük, hogy az influenza elleni oltóanyag teljesen biztonságos és hatékony a terhes nők esetében is. Mivel az immunitást az anya átadja a magzatnak is, így születése után ő is védettséget élvez addig, amíg el nem éri azt a kort, hogy saját oltást kahasson - mondta dr. Jennifer L. Howse, az aláíró szervezetek egyikének (March of Dimes) elnöke.

A közlemény úgy fogalmaz: "az oltás a legjobb módja annak, hogy a kismama megóvja saját magát és születendő gyermekét is az influenza vírus ellen".

(forrás: Medical News Today)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés