hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Milliárdok hiányoznak

A szerepük és a jövőjük is bizonytalan azoknak az egészségfejlesztési irodáknak, amelyeket mintegy 7 milliárd forintos uniós forrásból hoztak létre 2013-ban – írja a Világgazdaság.

A MedicalOnline egy hónapja írt erről a bizonytalanságról, s akkor azt is jeleztük, hogy 2015-ben a központi költségvetésből kereken 900 millió forintot szánnak az EFI-k fenntartására.

A Napi.hu most idézi Malbaski Nikoletta és Dózsa Csaba számítását arról, hogy mennyi pénz kellene a már meglévő 58 iroda működtetéséhez, illetve egy országos hálózat (azaz a Zombor Gábor egészségügyi államtitkár nyilatkozata szerint még országszerte megnyitni tervezett további 41 EFI) kiépítéséhez és fenntartásához. Arra a következtetésre jutottak, hogy a már meglévők éves becsült költségigénye ideális esetben 1,89 milliárd, míg a legkisebb költségekkel számolva 1,18 milliárd forint lenne. Ha pedig mindenütt kiépítenék a hálózatot, az a működtetéssel együtt az ideális verzióban 6,7, a minimummal számolva pedig 4,1 milliárd forintba kerülneolvasható a vg.hu-n.

(forrás: vg.hu)
hirdetés

Könyveink