hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Lombikbébi program: Ne várj negyvenig!

Tavaly 1345 lombik baba született a hazai Kaáli intézetek közreműködésével. Negyven felett azonban a mesterséges beültetések alig több mint tíz százaléka sikeres.

Önként és elsőként tette közzé a Kaáli Intézet (telephelyek: Budapest, Szeged, Győr, Debrecen, Miskolc, Pécs, Tapolca és Kaposvár) a 2010-ben végzett meddőségi kezeléseinek eredményeit. Lombikbébi kezelések során ebben a naptári évben 3852 embrió beültetést végeztek 40 év alatti asszonyokon.

A lombikbébi beavatkozások azonban közel sem olyan sikeresek 40 éves kor felett. Ebben a csoportban 671 embrió beültetésből, mindössze 73 (11 százaléka) gyermek látott napvilágot. A lombikbébi kezelések mellett a Kaáli Intézetben más meddőségi kezeléseket is végeztek 2010-ben, melynek eredményeként további 450 gyermek született – írja a nol.hu.

Egyetlen lombikbébi-kezelés 362 ezer forint, az OEP öt ilyen beavatkozáshoz ad támogatást, már ha valaki olyan szolgáltatóhoz fordul, amely kap erre a célra közfinanszírozást. ( A Kaáli Intézet ilyen.) A kezelések alatt alkalmazott gyógyszerek támogatása részleges, a peteérést stimuláló szerek árán 50 százalékos támogatás van, az egyéb gyógyszerekért teljes árat kell fizetni, a klasszikus lombikbébiciklus gyógyszeres költsége 80-150 ezer forint is lehet.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés