hirdetés
2024. május. 18., szombat - Erik, Alexandra.

Kökény Mihály ígéretes helyzeteket lát

Pártjának ad az egészségügyet érintő választási-politikai tanácsokat Kökény Mihály, a szocialisták korábbi többszörös minisztere a Népszavában.

Ezen a területen annyit hibáztak, annyi embert megsértettek – mondja a lapnak a jelenlegi kormányzatról –, hogy itt eséllyel lehetne sikeres ellenzéki kampányt csinálni. Akkor is, ha a szocialisták olykor zavarban vannak, mert nem tudják eldönteni, hogy a mostani licitálós kampányban meddig lehet elmenni.

Nem lehet mindent egyszerre ígérni, de ki lehet választani azokat a területeket, amelyeken viszonylag gyorsan megváltoztatható a jelenlegi helyzet. Néhány tízmilliárd forintból javítani lehet a háziorvosi rendszert, rövidíteni a várólistákat.

Jó üzenetnek nevezte azt is, hogy pártja egy aláírásgyűjtési akció keretében például a gyerekeknek ígért ingyen gyógyszert a stadionberuházások helyett. „Ez eléri a választókat” – mondta.

Kökény a cikkben egyébként a válságra jól reagáló példaként idézi, hogy Görögországban, Portugáliában fordulatot lát. Ezekben az országokban az egészségügyet már nem tekintik az államháztartási hiány örökös bűnbakjának, hanem abból indulnak ki, hogy a jól teljesítő egészségügyi rendszer hozzájárul a gazdasági fejlődéshez. Ezért nemcsak azt veszik számításba, hogy a gyógyítás és a megelőzés mennyit igényel a közkiadásokból, hanem azt is, hogy mennyivel járul hozzá az emberek jólétéhez és a gazdaság versenyképességéhez. – olvasható a nepszava.hu-n.

(forrás: Népszava Online)
hirdetés

Könyveink