hirdetés
2024. július. 04., csütörtök - Ulrik.
hirdetés

Gazdaság

Kistérségi járóbeteg-ellátó központ épül Rétságon

Egymilliárd forintos beruházásban 19 szakrendelőből álló kistérségi járóbeteg-ellátó központ épül Rétságon, a beruházás 2010 végére készül el – tájékoztatta a nyugat-nógrádi város polgármestere csütörtökön az MTI-t.
Az új, kétszintes, 1500 négyzetméter alapterületű rendelő az egykori laktanya területén épül fel – mondta Mezőfi Zoltán (független).

Rétság önkormányzata 912 millió forintos támogatást nyert el a fejlesztéshez a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretében, az új létesítmény a kistérség 23 településén élőket látja majd el.

Mezőfi Zoltán elmondta: a 19 szakrendelő mellett egy úgynevezett nappali kórház is megvalósul a program keretében, vagyis lehetőség lesz olyan egynapos sebészeti beavatkozásokra is, amelyek miatt most Balassagyarmatra vagy Vácra kell menniük a betegeknek. Az új rendelő ad majd helyet a háziorvosi és a védőnői szolgálatnak, valamint az orvosi ügyeletnek is.

A polgármester közölte: az önkormányzat maga működteti majd az új intézményt, együttműködve a váci és a balassagyarmati kórházzal, mivel ez a két kórház biztosítja az orvosellátást.

Az építési munkákat október közepén kezdték meg, a kivitelező a budapesti székhelyű Trend Zrt.

MTI

cimkék

Könyveink