2021. május. 18., kedd - Erik, Alexandra.
hirdetés
hirdetés

Két csecsemőhalál, két feljelentés

Egy 37 éves férfi, majd röviddel utána egy 31 esztendős nő tett bejelentést a rendőrségen a miskolci szülészeten történt szakmai mulasztások miatt, írja a NOL.

A rendőrség nem kormányzati utasításra, hanem két konkrét ügyben tett feljelentés alapján rendelt el nyomozást foglalkozáskörében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanújával – közölte a rendőrség sajtószolgálata a Borsod megyei kórházban történt csecsemő elhalálozásokkal kapcsolatban. Egyelőre két baba halálának körülményeit vizsgálják, szakértők bevonásával. 

Az ORFK-tól kapott tájékoztatás szerint augusztus 9-én egy 37 éves férfi, majd röviddel utána egy 31 esztendős nő fordult a rendőrséghez azzal, hogy szerintük a szülés alatt és azután a szülészet dolgozói nem tartották be maradéktalanul a szakma szabályait.

A rendőrség a nyomozás érdekeire és kegyeleti okokra hivatkozva arra nem tért ki, hogy a szülők milyen jelekből következtettek erre. A sajtószolgálat csak annyit közölt: a rendőrség a feljelentést megalapozottnak ítélte, közli a lap.

A Miskolcon történtekkel összefüggésben más vizsgálatot egyelőre nem folytatnak. A dolgok állása szerint ugyanakkor nem zárható ki, hogy ha a belső szakmai vizsgálatok megállapításai azt indokolják, a többi ügyet is vizsgálják majd büntetőeljárás keretében.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

Csak Kásler Miklós Facebook-posztjából lehet tudni, hogy önköltséges PCR-tesztre kötelezik azokat a tervezhető műtétre váró betegeket, akik nem tudnak felmutatni védettségi igazolványt, noha egy ilyen feltételt csak jogszabályban szabadna előírni.

Változó, hogy egy adott életciklusban biológiailag mennyi testmozgásra van szükségünk ahhoz, hogy testileg és lelkileg is egészségesek maradhassunk. Az ausztrál egészségügyi minisztérium külön útmutatóban teszi közzé javaslatait az idősebb, 65 év feletti korosztály számára.