hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Koraszülött-ügy: a Nemzeti Nyomozó Iroda is vizsgálódik

Vizsgálja a Borsod megyei koraszülött csecsemők halálának ügyét a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata kedden.

A police.hu-n olvasható közlemény szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban elhunyt újszülöttek ügyében foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen rendeltek el nyomozást. Papp Károly országos rendőrfőkapitány az NNI hatáskörébe utalta a nyomozást.

Nyolc koraszülött csecsemő augusztus 5. és 10. között halt meg a kórház koraszülötteket ellátó osztályán. A halálesetek miatt Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn rendkívüli vizsgálatot rendelt el az intézményben. Emellett a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetet arra utasította, hogy a vizsgálat idejére függessze fel beosztásából a kórház igazgatóját.

Szócska Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkára hétfő este Miskolcon kijelentette: a kórház koraszülötteket ellátó osztályának bezárása nem indokolt, az esetleges fertőzésekkel kapcsolatban folyamatban vannak a vizsgálatok, amelyeket mindenre kiterjedő gondos mintavétel alapján kell elvégezni.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés