hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Keresik a pénzt, keresik az utat

Ne csak mindig az Uzsoki modellről beszéljünk! – így is ajánlhatnánk a Világgazdaság cikkét, mely az egyetemeken indított fizetős egészségügyi ellátásokat idézi meg.

A Pécsi Tudományegyetemen 2011-ben döntöttek úgy: önálló státuszt hoznak létre a biztosítókkal és a betegfejvadász-cégekkel való kapcsolattartásra, hogy az akkori háromszorosára növeljék a klinikák szabad kapacitásának terhére igénybe vett magánellátások volumenét.

Debrecenben 2007 óta működik szervezett formában a térítéses betegek ellátása. Az ellátást végző klinikákon külön kórtermek állnak rendelkezésre, de a Klinikai Központ éppen a közelmúltban jelölt ki egy egységes fekvő- és járóbetegellátási funkcióval rendelkező Térítéses Betegellátó Központot.

A cél rendszerint az orvosok és nővérek jövedelmének emelése. Hogy ez mennyit jelenthet, arra jó példa a Semmelweis Egyetem, amely még 2007-ben alapított gazdasági társaságot magánbeteg-ellátásra, átlagban havi fizetésük felét megkereshetik a nővérek, orvosok – derül ki a vg.hu-n olvasható áttekintésből.

(forrás: vg.hu)
hirdetés

Könyveink