Jó hír érkezett az allergiás macskásoknak
Egy új tanulmány szerint hamarosan fellélegezhetnek az allergiával küzdő macskakedvelők, ugyanis egy bizonyos protein a macskaeledelben beadva csökkenti a tüsszögést és a kellemetlen allergiás tüneteket.
Az allergiás reakciókat a Fel d1 protein váltja ki, amely főként a macskák nyálában, faggyúmirigyeiben és bőrében termelődik. A kutatók azonban találtak egy antitestet, amellyel bizonyítottan csökkenthetők a kellemetlen tünetek – olvasható a hirado.hu szerint a Science News hírei között. Egy kísérlet során 105 macskát etettek az ellenanyaggal 10 héten keresztül, aminek eredményeképpen a Fel d1 protein mennyisége átlagosan 47 százalékkal csökkent a macskák szőrzetén. A protein a macskák szőrére a bundájuk nyalogatásával kerül, és így fejti ki hatását az arra érzékenyek szervezetére.