2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

III. Gyakorlati Gyermekpszichiátriai Továbbképző Tanfolyam

A 2011. szeptember 8-10 között, Balatonfüreden megrendezésre kerülő esemény fővédnöke Prof. Tulassay Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektora.

A gyermekpszichiátriai betegségek és kórállapotok az utóbbi években a gyermekgyógyászat érdeklődésének előterébe kerültek - olvasható az esemény honlapján. "A gyermekorvosok egyre gyakrabban szembesülnek azzal, hogy rendelésükön olyan pszichés, pszichoszomatikus, pszichoszociális problémákkal jelennek meg a gyermek- és serdülőkorú páciensek és családjaik, melyek felismeréséhez, megoldásához, gondozásához nem rendelkeznek megfelelő ismerettel, terápiás eszköztárral. A krónikus szomatikus betegséggel gondozott gyermekek kezelőorvosai is gyakran tehetetlennek érzik magukat a fellépő pszichés problémák, a non-compliance, a család együttműködésének hiánya estén.

A védőnők, gyermekvédelmi szakemberek is rendszeresen panaszkodnak arról, hogy a családokkal való találkozások során gyakran észlelik a gyermekek mentális egészségét fenyegető családi diszfunkciókat, ugyanakkor nincs eszköztáruk ezek feltárására, a betegek hatékony megsegítésére."

A fenti problémákra, a felmerülő kérdésekre keresik a választ a balatonfüredi továbbképzésen.

Helyszín: AnnaGrand Hotel, Balatonfüred

Időpont: 2011. szeptember 8 - 10.

32 kredit pont

A rendezvény fővédnöke: Prof. Tulassay Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektora.

A részletes programot itt olvashatja, további információkért látogasson a rendezvény honlapjára!

(forrás: MedicalOnline)

Kapcsolódó fájlok

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés