hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Három hónapra kapott ötéves megbízást

Ki kell valakit nevezni, hogy aztán fel lehessen állítani – így kommentálta ismételt kórházigazgatói kinevezését dr. Svébis Mihály a baon.hu-nak.

Ismét dr. Svébis Mihály kapott bizalmat a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés képviselőitől a hét végén, ám  kinevezése a kecskeméti kórház élére – a honlap tudósítása szerint - ezúttal kicsit sajátosra sikeredett.

A konszolidációs törvény értelmében ugyanis a kinevezéshez a GYEMSZI – Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet – vezetőjének jóváhagyása szükséges. Ő viszont a közgyűléshez eljuttatott levelében azt javasolta, hogy csupán megbízott főigazgatót nevezzen ki a testület. A konszolidácós törvény értelmében ugyanis a GYEMSZI 2012. március 31-éig köteles új pályázatot kiírni valamennyi megyei kórház főigazgatói és gazdasági igazgatói posztjára.

Dr. Szigeti László főjegyző szerint viszont az önkormányzat által kiírt pályzat jogszerű volt, hiszen azt a törvény elfogadása előtt írták ki. Végül a képviselők az eredeti előterjesztésnek megfelelően 5 évre bízták meg Svébis Mihályt, annak tudatában is, hogy megbízása valójában március 31-éig szól.

(forrás: Petőfi Népe)
hirdetés

Könyveink