hirdetés
hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Félmillió embert láthatnak el Veszprémben

Az elnyert onkológiai pályázat révén legalább ötven magasan képzett szakember érkezését várja a veszprémi kórház. A szomszédos Fejér megye egy részének betegeit is az új centrumban kezelik majd - adja közre a Magyar Hírlap.

Szájsebész, fül-orr-gégész és urológus szakorvosra is szüksége lesz majd a Veszprém megyei Csolnoky kórháznak, ha a napokban elnyert uniós forrásból kiépül az onkológiai centrum. Rácz Jenő főigazgató szerint a munka két és fél év múlva befejeződhet. A központban a hagyományos klinikai onkológiai ellátás mellett sugárterápiás kezelést is végeznek majd, speciális képalkotó diagnosztikai háttérrel. Ezekre a területekre is várnak szakembereket, a főigazgató számításai szerint a komplex ellátás kapcsán így legalább ötven egészségügyi dolgozóval kell növelni a jelenlegi létszámot.

A regionális onkológiai centrum félmillió ember ellátását biztosítja majd – mondta lapunknak a főigazgató. Területe szerint ide tartozik a 370 ezres lélekszámú Veszprém megye, valamint – 130 ezer lakossal – Fejér megye nyugati része. Rácz Jenő szerint a szakmai terv készítésekor azért vonták be a szomszédos megyét is, mert az ott élő betegeknek Veszprém könnyebben elérhető, mint a főváros.

A hatvankét ágyas rákgyógyító központ 4400 négyzetméteres, új épületében – amelynek tetején helikopter is leszállhat – végzik majd a kúraszerű- és a járóbeteg-ellátást is. A kórház már benyújtotta igényét a szükséges többletkapacitásra. A beruházás 3,6 milliárd forintból valósul meg. A kórháznak azonban nem ez az egyetlen nyertes pályázata: a sürgősségi, valamint az újszülöttek intenzív ellátásához elnyert összeggel együtt csaknem tízmilliárd forintból fejlődhet az intézmény. 

A teljes cikket az eredeti oldalon olvashatja.

(forrás: Magyar Hírlap)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés