hirdetés
hirdetés
2021. november. 28., vasárnap - Stefánia.
hirdetés

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), Bihar megyei szervezete igényt tart arra, hogy ő jelölje az új minisztert, ahogyan tették ezt korábban Cseke Attilával is.

Hülyét csinált magából az ÁNTSZ, amikor tagadta, hogy tagadta volna, vizsgálódik Albert Flórián halálának ügyében. Elég lett volna megengedni a legendás futballista kezelését végző klinikának, hogy elmondják: tőlük (eddig legalábbis) senki, semmilyen dokumentációt nem kért be a kezelésről.

Mit csináljon az, akinek a nevén méregdrága orvosi segédeszközök, kezelések futnak, de ezeket soha nem vette igénybe? – tette fel a kérdést a Magyar Rádió Napközben című műsora.

Egyáltalán nem működőképes az egészségügy. Semmi sem indokolja a megszegett választási ígéreteket, a brutális forráskivonást. A kormány valójában ezt próbálja leplezni az államosítási akcióval, amelyet úgy állít be, mintha erősíthetné az ellátás biztonságát – vallja a 168 órának adott interjúban Kökény Mihály.

Az összetett tünetegyüttesnek még a nevét sem döntötték el az orvosok, de máris ülőmunkát végzők vagy monoton ismétlődő mozdulatokkal dolgozók tízmilliói szenvednek tőle.

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI) szerint több településen javult a levegő minősége. A szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt jelenleg öt településen számít veszélyesnek, tizenegy településen egészségtelennek a levegő.

A jövő évi költségcsökkentések jegyében több munkáltató nyomásgyakorlásba kezdett, jelezvén, hogy felbontanák a kollektív szerződéseket – írja a Napi Gazdaság.

Ma ugyan véget ér Szócska Miklós második "országjáró" körútja, lényegében még mindig titkos, hogy mit történik a kórházrendszerrel jövőre. Az egészségügyi államtitkár "érintettnek" csak a szakma egyes képviselőit tekinti, és amíg őket nem tájékoztatta, addig semmiféle konkrétumot nem árulnak el a rendszerreformról.