hirdetés
2024. május. 05., vasárnap - Györgyi.

Korlátozták az áramellátást a veszprémi kórházban

Áramszolgáltatásai korlátozásokat vezettek be csütörtökön a veszprémi kórházban, mert nem működik az intézmény egyik transzformátora - tájékoztatta Dávid Gyula orvos igazgató az MTI-t.

Közlése szerint a hiba kijavításán dolgozik a szolgáltató. A másik transzformátor működik és van tartalék áramellátásuk is, amelyet még nem kellett igénybe venniük - tette hozzá. A javítási munkálatok idejére azonban korlátozták az intézményben az áramellátást úgy, hogy a nem sürgős műtéteket elhalasztották - mondta. Ismertetése szerint a nagy áramigényű galván- és iszappakolások elvégzését szüneteltetik, hasonlóképpen az úgynevezett civil terápiát is, s minden olyan szolgáltatást elhalasztottak, amelyeknek különösen nagy az áramigényük.

Nincs áramszolgáltatás a kórház konyháján sem, gázt használnak a főzéshez, az ételek melegítéséhez - mondta az igazgató, hozzátéve, hogy nem működnek egyelőre a szintén nagy áramigényű klímaberendezések sem. Dávid Gyula ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a járóbeteg ellátás zavartalan. Közlése szerint a pénteki napra is még úgy készülnek, hogy korlátozott áramszolgáltatás lesz az intézményben, azonban a szolgáltató csütörtökön estére ígért választ arra, hogy a traszformátor megjavítására van-e esély késő estig.

hirdetés

Könyveink