hirdetés
hirdetés
2024. május. 13., hétfő - Szervác, Imola.
hirdetés

Életrajz

A vajdasági Szabadkán született 1960-ban, ahol a középiskolai tanulmányai elvégzéséig élt.

Általános orvosi végzettséget a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen, Szegeden szerzett 1985-ben.

1989-ig az egyetem Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézetében dolgozott. Ezt követően a szombathelyi Markusovszky Kórház Központi Laboratóriumában vállalt munkát, 1990-től már a Laboratóriumi Diagnosztika szakorvosaként. 1992-ben tudományos munkatársként a Baylor College of Medicine (Houston, Texas, USA) Élettani Intézetében neuromuszkuláris megbetegedések alapkutatásával foglalkozott. 1994-től a Byk-Sangtec cég által az Országos Onkológiai Intézetben működtetett tumormarker-laboratóriumot vezette.

1998-ban csatlakozott a Roche Magyarország diagnosztikai részlegéhez, ahol az indikációs marketing terület felügyelete volt a feladata. 2005-ben a Prodia Zrt. cégvezető igazgatójaként dolgozott tovább, majd 2007-től a Corden International (Magyarország) Kft.-nél ügyvezető igazgatóként, majd orvos-igazgatóként tevékenykedett. Ugyancsak 2007-től a Nemzeti Mycobacteriologiai Referencialaboratórium szakmai igazgatója lett. 2012 áprilisa óta a Péterfy Sándor utcai Kórház és Rendelőintézet Baleseti Központjában működő Mikrobiológiai Laboratórium munkatársa is.

Orvosi diagnosztikai laboratóriumok, valamint mikrobiológiai laboratóriumok működtetésével, irányításával és szaktanácsadással, szakértői tevékenységgel foglalkozik. Az orvosi laboratóriumi diagnosztika és a mikrobiológiai diagnosztika minden területét műveli, különösen a tumormarker-vizsgálatok diagnosztikai és szűrési alkalmazása, a csontanyagcsere, csontritkulás laboratóriumi vizsgálata, a reprodukciós medicina területén felmerülő laboratóriumi kérdések konzultatív szakértése képezi a főbb érdeklődési területét. 

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés