hirdetés
2021. december. 04., szombat - Borbála, Barbara.
hirdetés

Egymillió forintos egészségügyi bírságot szabtak ki a praxisra

Egymillió forintos egészségügyi bírságot szab ki a Pest Megyei Kormányhivatal a koronavírus elleni oltás beadását megtagadó erdőkertesi háziorvos praxisára, közölte a kormányhivatal az MTI-vel kedden.

Az erdőkertesi háziorvos oltásmegtagadása ellentmond az orvosszakmai, etikai és a jogi előírásoknak is, ezért a kormányhivatal a praxisára egymillió forint egészségügyi bírságot szab ki. A Pest Megyei Kormányhivatal folyamatosan gondoskodik a háziorvos praxisához tartozó páciensek beoltásáról, mindenki meg fogja kapni az oltást.

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége a hippokratészi esküvel ellentétesnek tart minden olyan megnyilvánulást, amely oltásellenes, valamint rombolja az egészségügybe vetett bizalmat. A Pest Megyei Kormányhivatal számára sem tolerálható, ha megtagadják az életmentő oltások beadását.

A közleményben idézték Tarnai Richárdot, a Pest Megyei Kormányhivatal vezetőjét, aki azt mondta: "miközben az ország óriási erőfeszítéseket tesz a járvány megfékezésére, elfogadhatatlanok azon romboló cselekedetek és megnyilatkozások, amelyekkel meg akarják akadályozni, hogy Magyarország legyőzhesse ezt a kórt".

A járvánnyal szembeni küzdelem az emberi életről szól, mindenkinek össze kell fogni, mert csak együtt sikerülhet, zárta a közleményt a hivatal.

A sajtóból tudta meg...

A bírság után az ATV Híradója megkereste Kiss Csabát, aki azt mondta, hivatalosan még nem értesítették a büntetésről, csak a  a médiából tudta meg. 

Meg fogjuk nézni, úgy gondolom, hogy jogászi segítséggel meg fogjuk támadni, mondta az orvos. 

Arra a kérdésre, hogy tartja-e még hétvégi állítását, miszerint ha megbüntetik, akkor "lehúzza a rolót", azt mondta, ha a büntetések elkezdenek halmozódni és növekedni akkor igen.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink