2024. május. 17., péntek - Paszkál.
hirdetés

Egykori háziorvosukról nevezték el Putnokon az egészségházat

Az egykori putnoki háziorvost szinte mindenki ismerte, szerette, így kézenfekvő volt hogy az ő nevét viselje az intézmény, írja a BOON.

A helyi képviselő testület egyhangúlag döntött arról, hogy a szűk egy évvel ezelőtt felújított egészségházat a település első díszpolgáráról, dr. Placskó Lajosról nevezik el.

– Az épület még a tanácsi rendszer végén készült Putnokon. Először a háziorvosok kaptak benne helyet, most viszont már számos szakrendelésre is ide érkezik a lakosság – fogalmazott a lap érdeklődésére Tamás Barnabás, a gömöri város polgármestere. – Dr. Placskó Lajos arra tette fel az életét, hogy a putnoki embereket gyógyítsa. Mindenki büszke lehet arra, hogy volt egy ilyen orvosunk. A testület részéről ez egy jó döntés volt, amivel az emberek is bizonyosan egyetértenek.

A Putnoki Egészségházat a közelmúltban fejlesztették. Az intézményben a háziorvosi rendelők, házi gyermekorvosi rendelők, és a védőnői szolgálat működik, valamint az egészségügyi alapellátás biztosításához szükséges és hozzájuk tartozó kiszolgáló helyiségek. A fejlesztéshez a Belügyminisztérium 40 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott, amit az önkormányzat mintegy 2 millió forint önerővel egészített ki.

 

(forrás: Boon.hu)
hirdetés

Könyveink