hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

„Egy vezető sokszor nem lát be a nővérszobákig”

Élő adásban kérte kolléganőit: cseréljen vele valaki műszakot, hogy el tudjon menni a mai minisztériumi egyeztetésre  – Sándor Mária ATV-s beszélgetéséről a Szakszervezetek.hu számol be.

Az egészségügyi dolgozók helyzetéről folyó kormányzati tárgyalásokról is beszélt Sándor Mária, a fekete ruhás ápolónők mozgalmának életre hívója. Mint a Szakszervezetek.hu írja: „elmondta, hogy múlt héten már volt egy egyeztetés, amelyre őt is elhívták és négy pontban már meg is állapodtak az egészségügyi államtitkárral. ’Itt kihangsúlyoznám, hogy a Független Egészségügyi Szakszervezet és az Őszintén az Egészségügyért Akciószövetség is ott ül a tárgyalóasztalnál és én is ott ülök, mert Zombor Gábor államtitkár úr mondta, hogy szeretné, ha ott lennék ezeken a megbeszéléseken. Szeretném eloszlatni azt a téves információt is, hogy csak Cser Ágnes asszonynak van szava, mert Zombor Gábor igenis meghallgat minket, egyetért velünk és maximális együttműködést ajánlott fel’- szögezte le a műsorban az ápolónő. Hozzátette: a tárgyalás következő fordulója most szerdán lesz, ezért az élő adásban kérte is kolléganőit, hogy valaki cseréljen vele műszakot, hogy el tudjon menni az egyeztetésre.
Sándor Mária úgy látja, hogy annak ellenére, hogy az egészségügyi vezetők az ágazatban dolgoztak, nincs rálátásuk minden területre. ’Egy vezető sokszor nem lát be a nővérszobákig, a legmélyebb problémákig, amik most előjöttek’ - magyarázta az ápolónő. Elmondta, ha vezető lenne egy kórházban (de nem szeretne, mert ő a kórházi ágyaknál, a betegek mellett szeretne lenni), akkor ’minden hónapban rászánnék egy napot, hogy végigjárjam az összes osztályt, minden nővérszobába bemennék és megkérdezném, mi a probléma, mert egy vezető feladata szerintem az, hogy a beosztottait képviselje’. Hozzátette: voltak ilyen felettesei korábban, például a 2. számú Gyermekklinikán Fekete professzor. ’Főleg az ilyen helyzetben, amikor nincsen elég nővér, kapaszkodni kell beléjük, nem pedig azt mondani nekik, hogy el lehet menni’- vélekedett Sándor Mária” – olvasható a szakszervezetek.hu beszámolójában.

(forrás: szakszervezetek.hu)
hirdetés

Könyveink