hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Nővértavasz (FRISSÍTVE: felmondás, visszavonás, tárgyalás...)

A Fekete hétvége nevű kezdeményezés szélsebességgel terjed, ápolók sora ölt fekete ruhát, hogy demonstrálja, tarthatatlan körülmények között, szánalmas fizetésért dolgoznak – írja a Blikk.

A Facebookon percenként csatlakoznak a támogatók, és egymás után töltik fel a fekete ruhás képeket – írja a lap. – A „Nővértavaszként” is emlegetett tiltakozást nemcsak az országban támogatják, hanem nemzetközi szolidaritás is kíséri. Angliából, Finnországból, Hollandiából, Svédországból is a kezdeményezés mellé álltak.

Az ápolók elvándorlásának problémáját már nem lehet a szőnyeg alá söpörni. Itt már nemcsak bérrendezésről szól a kérdés, hanem a betegbiztonságról – idézik a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) elnökét, Kiss Lászlót  a blikk.hu-n. Ez a szakszervezet a következő hétvégére is szervez szolidaritási akcit a „fekete nővérekkel”.

 

FRISSÍTÉS (2015.04.21. 10:13):
A Népszabadság felidézi a mostani demonstrációsorozat emblematikus figurájának Sándor Máriának az esetét is. Hetekkel ezelőtt az RTL Klubnak szólalt meg először. Akkor a Házon kívül című műsorban beszélt a ki nem fizetett túlórákról, illetve a nővérek túlterheltségéről. A minap pedig botrány kerekedett abból, hogy felmondott a Péterfy Sándor utcai kórházban, miután nem engedték, hogy viselje fekete ruháját. Az ápolási igazgató és az osztályvezető főnővér arra kérte, vegye fel a kórház által biztosított munkaruhát, mert a koraszülött intenzív osztályon a fertőzésveszély miatt nem megengedhető viselet az otthonról hozott, nem a kórházban mosott ruházat. Szó szót követett, az ápolónő végül átöltözött, de odavetette főnökeinek, ha nem élhet demonstrációs jogával, felmond. A Népszabadság úgy tudja, a történet nem ért véget, Sándor Mária visszavonta felmondását, a kórház menedzsmentje ma délelőtt tárgyal vele a kialakult helyzetről.

 

FRISSÍTÉS (2015.04.21. 16:43):
Folytathatja a munkáját Sándor Mária a Péterfy Sándor utcai kórházban. Ezzel zárult a kedd délelőtti munkaügyi egyeztetés az intézmény menedzsmentje és a szombaton indulatosan fölmondó ápolónő között – tudta meg a Népszabadság.

(forrás: Blikk)
hirdetés

Könyveink