hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Döntött a kormány a nyugdíjkorú egészségügyiek kárpótlásáról

A kormány legutóbbi ülésén döntött a nyugdíjas egészségügyi dolgozók kompenzációjáról – adta hírül kabinet sajtóközleménye.

„A döntés értelmében a nyugdíj mellett továbbfoglalkoztatott egészségügyi dolgozókat a munkáltatójuk illetmény-kiegészítésben részesítheti annak érdekében, hogy az alkalmazottat ne érje anyagi veszteség annak ellenére, hogy a nyugdíjtörvény egy korábbi módosítása alapján 2013. július 1-től megszűnik a nyugdíj és a bér együttes folyósítása” – írják, hozzátéve: „Az illetménykiegészítést megkapják azok az egészségügyi dolgozók is, akik a nők negyven évi munkaviszonyt követő nyugdíjában vagy korhatár előtti ellátásban részesülnek. A munkáltató számára a kormányzat a jövedelem-kiegészítés teljes összegét fedező támogatást nyújt az Egészségbiztosítási Alapon keresztül, amely támogatás kizárólag a nyugdíjasok jövedelem-kiegészítésére fordítható”.

A közlemény nem tér ki olyan fontos részletekre például, hogy: lesz-e differencálási lehetősége az intézményeknek, adómentes lesz-e  a kiegészítés, s honnan származik a fedezete a kifizetéseknek?

hirdetés

Könyveink