hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Lesz személyes értékelés minden nyugdíjkorúról

Egymásnak ellentmondó tájékoztatást adnak az Orbán-kormány különböző államtitkárai a közszférában bevezetett nyugdíjszabályok ügyében írja a Népszava.

Míg a nyilvánosság előtt nemcsak mentességet, hanem megemelt fizetést is ígér a kabinet egyes, például egészségügyi dolgozók számára, a már elfogadott és hatályba lépett szabályok másként rendelkeznek, sőt, egészen másról árulkodik egy kiszivárgott tájékoztató levél is – írja a lap.

Gyakorlatilag betarthatatlan határidőket tartalmaz az Emberi Erőforrások Minisztériumához (EMMI) tartozó intézményvezetőknek címzett levél, mely az idős dolgozók elbocsátásának módjáról értekezik. A Világgazdaság birtokába jutott (A vg.hu cikke innen nyílik), Lengyel Györgyi közigazgatási államtitkár aláírásával pénteken kiküldött utasítás az állami egészségügyi, oktatási és szociális intézmények vezetőit tájékoztatja a nyugdíjazással kapcsolatos eljárásrendről. A levél szerint az érintetteket legkésőbb január 25-ig írásban tájékoztatniuk kell a munkáltatóiknak arról, hogy 15 napon belül továbbfoglalkoztatási kérelmet nyújthatnak be hozzájuk.

Ezt követően – folytatja a Népszava a levél tartalmi ismertetését – az intézményvezetőknek, amennyiben támogatják az adott dolgozó továbbfoglalkoztatását - noha annak feltételei egyelőre még nem ismertek - ezt a kérelmet egyenesen a kormányhoz kell továbbítaniuk, az EMMI címére, elektronikusan és postai úton is. Méghozzá a vezetői indoklást, valamint az érintett szakmai életútjának és munkásságának rövid értékelésével ellátott támogatói javaslatot is csatolniuk kell a főigazgatóknak – olvasható a nepszava.hu-n.

hirdetés

Könyveink