2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Demencia továbbképző tanfolyam családorvosoknak

Rendkívül fontos a háziorvosok szerepe a demenciák korai felismerésében és terápiájában. A XII. Alzheimer-kór Konferencia programjában ezért a kutatás, a diagnózis, a differenciáldiagnózis és a terápia fontos területei mellett háziorvosi továbbképző tanfolyamot, valamint Interdiszciplináris Fórumot is szerveznek a családorvosoknak.

A XII. Alzheimer-kór Konferenciát a Magyar Ideg- Elmeorvosok Társaság Alzheimer-kór Szekciója és a Szegedi Tudományegyetem Pszichiátriai Klinika Alzheimer-kór Kutatócsoportja, valamint a Feledékeny Emberek Hozzátartozóinak Társasága részvételével rendezik meg 2011. szeptember 22 és 24 között a Danubius Hotel Gellértben (1111 Budapest, Szent Gellért tér 1.).

Az eddigi konferenciáktól eltérően, az idei programban a kutatás, a diagnózis, a differenciáldiagnózis és a terápia fontos területei mellett külön hangsúlyt helyeznek a háziorvosok bevonására és továbbképzésére, hiszen szerepük rendkívül fontos az Alzheimer-kór és más demenciák korai felismerésében és terápiájában.

E cél megvalósulása érdekében a konferencián belül, szeptember 24-én (szombaton) 9.00 és 15.30 óra között Háziorvosi Továbbképző Tanfolyamot, valamint Interdiszciplináris Fórumot szerveznek a családorvosok széles köre számára. A szervezők reményei szerint az idei konferencia nem csak arra ad majd lehetőséget, hogy az elmúlt két év változásait az érintett szakmák résztvevői (pszichiáterek, neurológusok, geriáterek, családorvosok, klinikai szakpszichológusok, egészségügyi szakdolgozók, szociális és civil szférában közreműködő szakemberek) interdiszciplináris módon áttekinthessék és megvitathassák, hanem az első komoly lépést is jelentheti a Nemzeti Alzheimer Stratégia megalkotása felé.

Az Alzheimer-kór konferencia programja ide kattintva letölthető

Családorvosi demencia továbbképzés programja ide kattintva letölthető

Az Alzheimer-kór konferencia jelentkezési lapja ide kattintva letölthető

MedicalOnline
a szerző cikkei

Kapcsolódó fájlok

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés