hirdetés
hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Cukorbetegség, prosztata, koleszterin

Milyen egészségügyi problémákról keresünk leggyakrabban információt a neten? Az egészségügyi felvilágosításban fontos szerepet játszik a világháló, állapítja meg a Nielsen globális felmérése. Leggyakrabban a cukorbetegségről, a prosztata nagyobbodásáról és a magas koleszterinszintről keresnek információt az Interneten - írja az ÉlelmiszerOnline.

A vény nélkül kapható gyógyszerek és gyógyhatású készítmények keresletét is befolyásolja, hogy a fogyasztók mennyire tájékozottak egészségügyi kérdésekben. Jelentős szerepet játszik az egészségügyi ismeretek terjesztésében az Internet. Ezt állapíthatjuk meg a Nielsen felmérése alapján.

A piackutatók Internet-használókat kérdeztek meg arról, hogy tizenkilenc különböző egészségügyi panasszal kapcsolatban kerestek-e információkat a világhálón, az elmúlt tizenkét hónap során.

Egészségügyi problémákról Magyarországon többen tájékozódnak az Interneten, mint az európai átlag. A magyar Internet-használók legnagyobb része cukorbetegségről, prosztata nagyobbodásról és a magas koleszterin szinttel kapcsolatos kérdésekre keresett információt a világhálón a legutóbbi tizenkét hónap során. Többek között ezt tárta fel a Nielsen globális kutatása 55 országban, köztük Magyarországon, idén az első félévben.

A teljes cikk az ÉlelmiszerOnline oldalán olvasható!

(forrás: Élelmiszer online)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés