hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Baleset érte Éger Istvánt

A Magyar Orvosi Kamara elnökét Ausztriában mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol bokatöréssel meg is műtötték.

A múlt héten fizetése, és a kamarai tagság miatt sokat cikkeztek Éger Istvánról, aki szabadságára való tekintettel elzárkózott a reagálástól. A csöndet most is csak egy a kamarai tagságnak írt levéllel törte meg.

"Az Újév nehéz napokkal köszöntött ránk, és bizonyára sokan közületek értetlenül, aggódva, netán bosszankodva szemlélték az eseményeket, sajtóhíreket. Nyilván az is furcsállható, hogy eltérően a megszokottól nem, vagy csak igen mérsékelten reagálunk az egyre agresszívebb sajtóhírekre. (Talán éppen ezért, de erről majd később.) Itt az ideje, hogy személyesen adjak számot, amiről tudok." - kezdi az írást.

A levélben részletesen felsorolja a Nemzeti Erőforrás Minisztériumával történt egyeztetéseket, majd említést tesz arról, hogy Réthelyi Miklós miniszter december 23-án késő este nyújtotta be a jogszabály tervezetet: "a legutolsó pillanatban, közig. egyeztetés, és a velünk való további bármiféle tárgyalás mellőzésével, nem a megállapodásunk szerinti szöveggel. Olyan alapvető – addig a tárca által beírt és támogatott - passzus maradt ki pl., melynek alapján számos tisztségviselőnk (TESZ elnök, etikai elnökök, elnökségi tagok stb.) további 2 ciklusban tölthette volna be jelen tisztségét – újraválasztása esetén -, ami a várhatóan megnövekvő feladatok miatt jelentős kérdés. Nem kis nehézséget okoz(na) számos tapasztalt és gyakorlott kollégánk "elvesztése" pl. akkor, amikor a rengeteg, az OET által elintézetlen etikai ügy folytatásának kötelme a nyakunkba zúdul. (Sajnos itt sem sikerült elérnünk, hogy a folyó ügyeket az eljáró hatóság zárja le – mint nekünk kellett a Molnár f. tv. belépésekor – nekünk mindent folytatnunk kell, és a korábban az OET, ill. a MET-ek által netán elkövetett hibákért is minden felelősség is a mi nyakunkba szakad – az anyagi is!!)"

Éger István elismeri, hogy a január elején megjelent nyilatkozata csak tovább nehezítette a helyzetet, és úgy érzi "beindult a hadjárat és rágalomspirál", amelynek most már személyesen ő a "célzottja és címzettje". Álláspontja szerint azonban ez ellen "nyíltan hadakozni hiábavaló dolog" és "csak olaj a tűzre", így a legtöbb újságírót elutasította.

Kikapcsolódását azonban nem csak a hazai sajtó nehezítette: Éger István síbalesetet szenvedett. Az elnök a január 14-én írott levélben beszámol arról is, egy nappal korábban helikopter szállította a villachi baleseti sebészetre, ahol bokaműtéten is átesett. "Soraimat most innen a kórházból írom, várhatóan hétfőn már hazavisznek, és remélem, egy hét múlva mankóval munkába állhatok."

A teljes levelet az Igaz - nem igaz című blogon olvashatja.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink