hirdetés
2024. május. 10., péntek - Ármin, Pálma.

Az MSZP fővárosi kerületi elnökeinek állásfoglalása

Mára bebizonyosodott, hogy választási ígéreteivel szemben Tarlós Istvánnak és a Fidesznek nincs programja a fővárosi egészségügy problémáinak megoldására.

A Fővárosi Közgyűlés Fidesz által is megszavazott határozata alapján, azt kérjük a főpolgármestertől, hogy hajtsa végre a Budapesti Egészségügyi Integrációt, amely az első lépés ahhoz, hogy gazdaságos, magas minőségű szolgáltatásokat kapjanak a betegek. Javaslatunk, amelyet a szocialista frakció évek óta szorgalmaz, a Budapesti Egészségügyi Modell, kész, kidolgozott koncepció, amely megszüntetné a gazdasági nehézségekkel küzdő kórházak anyagi problémáját. Ezért a fővárosi kórházak állami kézbe adásának ötletét nem tudjuk a budapesti polgárok számára elfogadható szakmai koncepciónak tekinteni. Ez a lépés fővárosi kórházak megszűnését eredményezheti, ez pedig romló egészségügyi szolgáltatásokhoz, még hosszabb várólistákhoz és romló egészségügyi berendezésekhez vezetne. Egyetlen budapesti kerület sem érdekelt abban, hogy területén megszűnjön a gyógyítás.

Érthetetlen számunkra az is, hogy a főpolgármester miért akar szabadulni attól a törvénybe foglalt kötelességtől, amelyet az egészségügyi szolgáltatások biztosítása kapcsán a törvény Budapest önkormányzatára ró.

Az elmúlt napok Fideszen belüli politikai huzavonái, ellentmondó történései káoszt gerjesztenek és elbizonytalanítják a főváros egészségügyi dolgozóit. Ez súlyos kihatással lehet a betegellátás színvonalára, kárt okozva a budapestieknek.

A fővárosért és annak kerületeiért elkötelezett helyi politikusokként felszólítjuk a kormányt és a főváros vezetését, hogy szakszerűtlenségükkel ne veszélyeztessék tovább a fővárosi betegellátást.

Nem halogatható tovább az egészségüggyel kapcsolatos Fidesz által okozott káosz tisztázása, ezért felkérjük a kormányt, mondja el, mit tervez. A Fidesz választási programja, és a Fidesz Budapest programja sem tartalmazza a mostani államosítási elképzeléseiket. Ezért arra szólítjuk fel Szócska Miklóst, hogy mihamarabb álljon a nyilvánosság elé, és ismertesse kormánya koncepcióját.

az MSZP fővárosi kerületi szervezeteinek elnökei

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink