hirdetés
hirdetés
2024. május. 18., szombat - Erik, Alexandra.
hirdetés

Ízelítő

Az a csúnya nemzetközi tőke...

Hétvégi mulatság gyanánt ajánljuk olvasóinknak a Magyarok Egymásért Szövetsége pénteki közleményét az egészségügyről.
A kórházak előtt árválkodó zászlórudakra nemrég felhúzott, valamint a hófehér orvosi és nővéri köpenyekre bátran kitűzött zöld zászlók és szalagok a gyászt jelző fekete színre emlékeztetnek bennünket. Az egészségügyi szakma természetes szolidaritásán túlmenően mély gyászt mutat a zöld szín is: egy valaha szebb napokat is megélt közép-európai kisállam – egykor világszínvonalú – egészségügyét temetjük. Kevés állampolgárnak van módja átlátni, hogy az IMF diktálta költségvetés és a kórházi fizetésképtelenség között a lehető legszorosabb összefüggés van.

Az államháztartás idei zárolásai és a jövő évre tervezett költségvetés drasztikus megszorításai teljes egészében a Nemzetközi Valutaalap parancsainak gyakorlati következményei voltak. A közel hatezer pedagógus utcára dobása, a kisiskolák összevonása, a tömegközlekedés járatainak újabb ritkítása után most ismét az egészségügyön a sor. Pontosan emlékszünk még az évekkel korábban meghirdetett egészségügyi átalakítások minden apró mozzanatára: kórházbezárások, bérszínvonal-vesztés, létszámleépítés és a műtéti beavatkozások számának jelentős csökkenése.

A nemzetközi pénzvilág nyomásának engedve ezt a sort folytatják Bajnaiék a finanszírozási források mostani újabb – ezúttal végzetes – szűkítésével. A Magyarok Egymásért Szövetsége az egyetlen politikai mozgalom hazánkban, mely az államadósság törlesztésének azonnali felfüggesztését javasolja. Nem véletlen, hogy Magyarországon egyetlen szervezet sem merte mindeddig zászlajára tűzni kamatrabszolgaságot felszámoló követelésünket.

A magyarság számára világossá kell, váljék, egészen addig nem lesz megélhetést biztosító bér az ápolók és az orvosok pénztárcájában, és a működést garantáló forrás kórházaink bankszámláján, amíg kormányunk fontosabbnak ítéli a Wall Street és a City hitelezőinek megnyugtatását, mint saját társadalma életminőségét, egészségét, fennmaradását. A MESZ az uzsorakamatot szedő globális hitelezők és a szolgálatukban álló parlamenti „elit” ellenében az egészségügyet még az utolsó adóforintjaikból is a hátukon cipelő polgárok érdekeit képviseli.

Kiadó: Magyarok Egymásért Szövetsége

Országos Sajtószolgálat

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés