hirdetés
hirdetés
2024. május. 20., hétfő - Bernát, Felícia.
hirdetés

Aktuális

Magánosítják a szakrendelőt

Decembertől nem az önkormányzat, hanem két magáncég működteti a szarvasi járóbeteg-szakellátást. A szarvasi önkormányzat nem tudott lépést tartani a szakmai igényekkel, részben ezért döntött úgy, hogy: magánkézbe adja a település járóbeteg-szakellátását. Korábban már próbálkoztak bizonyos ellátási formák magánosításával, ám az önkormányzat elvetette, hogy egyes részeket önmagukban szervezzenek ki. Most az önkormányzat egyhangú döntéssel támogatta ezt a lépést. A fürdőben működő gyógyászat kivételével az ingatlanokat és a gépeket három évig nullaforintos bérleti díjjal adják bérbe az orvosoknak. A fizikoterápia éves bérleti díját is kedvezményesen, négyzetméterenként bruttó 10 ezer forintban állapították meg. A helyiségek és az eszközök – egyelőre – az önkormányzat tulajdonában maradnak, csak a működtetést adják át az orvosoknak.

Weborvos

Patikába kerül az EPO

Hamarosan közzéteszi az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) azoknak a szakorvosoknak a névsorát, akik október 1-jétől erythropoietint (EPO) rendelhetnek a dializált vagy redializált hazai betegeknek. A következő hónaptól az EPO ugyanis kikerül az úgynevezett külön keretes gyógyszerek közül, s a patikában, 100 százalékos ártámogatással juthatnak hozzá az arra rászorulók. Az ugyancsak EPO-val kezelt daganatos betegek már két éve így jutnak gyógyszerükhöz. Az egészségbiztosító azt reméli, hogy a változás eredményeként ellenőrizhetőbbé válik az EPO felhasználása; jelenleg ugyanis nem tudni, hogy egy-egy beteg mikor, hány egységnyi erythropoietint kap.

Medical Tribune

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés