2024. április. 24., szerda - György.

A Személyre Szabott Medicina Kihívásai

A Magyar Személyre Szabott Medicina Társaság 2011. szeptember 23-24-én tartja II. kongresszusát Egerben, a Szent János Továbbképző Központban.

Lassan egy éve, hogy a Magyar Személyre Szabott Medicina Társaság életre hívásával az egészségipar, kutatás-fejlesztés és orvoslás terén működő szereplők kötelezettséget vállaltak arra, hogy munkájukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy a hazai egészségügy és annak működési elvei terén az elkövetkezendő években jelentős változások mehessenek végbe - áll a konferencia meghívójában.

Mint a szervezők fogalmaznak, a XX. század második felében a terápiás döntéseket egyre inkább a klinikai epidemiológiai kutatási módszereken, a gyakran több ezer beteget bevonó multicentrikus, randomizált kontrollált vizsgálatokon alapuló eredmények határozták meg. Ma a tapasztalatokon alapuló orvoslás mellett a molekuláris biológiai technológiák fejlődésének köszönhetően egyre inkább teret hódít, a személyre szabott orvoslás.

A személyre szabott terápia a betegség kezelése során az egyes egyének klinikumát, genomikáját és a rá ható környezeti tényezők összességét, valamint a betegsége egyedi jellemzőit integrálja. A betegségek molekuláris alapjainak megértésével, beteg-alcsoportok, és azok bizonyos betegségekre való hajlamának meghatározásával segíti elő a megelőzés, az egészségügyi ellátás, a gyógyszeres kezelési stratégia optimalizálását. Célja az egyes betegek egyéni jellegzetességeinek megfelelő, individualizált kezelési és prevenciós stratégia felállítása.

A konferencia részletes leírását és programját itt találja, további információkat az MSzMT honlapján olvashat.

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés