hirdetés
2024. május. 05., vasárnap - Györgyi.

A letétbe helyezett felmondásnak nincs jogi következménye

A felmondás olyan fontos nyilatkozat, hogy azt a szerződő féllel is közölni kell, ám ezt képviselő útján is meg lehet tenni, hangzott el az ATV Híradóban.

Továbbra sem lehet tudni, hogy hány orvos helyezte letétbe felmondását az Orvosi Kamara múlt heti, rendkívüli közgyűlését követően. A letétbe helyezett felmondásnak egyébként nincs jogi következménye. Az ATV Híradó által megkérdezett jogász azt mondta: egy felmondás akkor lehet érvényes, ha tartalmaz időpontot és egyértelmű szándékot a szerződés megszüntetésére.

Letétbe helyezett felmondást nem ismer a jog, ám ez egy olyan fontos, lényeges akaratnyilatkozata az egyik szerződő félnek, hogy azt például biankó vagy dátum nélküli felmondással én nem tudom elképzelni. Ezt a joghatást, vagyis a munkaviszony megszűnését csak úgy képes kiváltani, ha ezt közlik – magyarázta Pál Lajos munkajogász.

A háziorvosi ügyelet átszervezése kapcsán nyilvánosságra került egy levél Hajdú-Bihar vármegyéből. Ebben debreceni orvosok kérnek segítséget az üres napok betöltéséhez az ügyeletet egy hete biztosító mentőszolgálattól. Balmazújvárosban és Püspökladányban fél hónapnál is több időre várnak helyettesítést. Kérdés, hogy erre van-e megoldása a mentőszolgálatnak: Győrfi Pál szerint van, a mentők szóvivője szerint ugyanis az ellátás zökkenőmentes.

(forrás: ATV)
hirdetés

Könyveink