2024. április. 17., szerda - Rudolf.
hirdetés

A kamara az SZTE-n történt elbocsátásról

A Magyar Orvosi Kamara a sajtóból értesült arról, hogy 2020.10.12-én Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora szakmai indokokra hivatkozva elbocsátotta a korábban ügyében etikai vétség gyanúja miatt eljárást kezdeményező dr. Horváth Szatmárt.

A pontos indokok és részletek ismerete nélkül a kérdésben a kamara vezetősége nem kíván érdemben nyilatkozni, azonban 48 000 magyar orvos érdekképviseleti szerveként a kialakult helyzetet megvizsgálja és az érintettek meghallgatása után dönt a következő lépésekről.

A szervezet elnöksége számára kiemelten fontos az átlátható, tisztességes viszonyok között működő egészségügy megteremtése. Ebben kiemelt fontosságú az etikai bizottságok munkája, mely a legnehezebb kamarai feladatok egyike. Az etikai bizottságok működésének függetlensége és biztonsága az orvostársadalom és a betegek kiemelt érdeke. Amennyiben az előzetes vizsgálat jogsérelem vagy etikai vétség gyanúját veti fel, a kamara megteszi a szükséges lépéseket: a sértett számára jogi segítséget biztosít és eljárást kezdeményez a jogsértő ellen, olvasható a köztestület honlapján.

hirdetés

Könyveink