2024. március. 29., péntek - Auguszta.

A konzervatív kezelések hatásosak és a betegelégedettség magas szintű

A terápiahűség és hatásosság menedzselése és kiértékelése krónikus vénás betegségekben: a nemzetközi VEIN Act program eredményei

A vizsgálat célja a krónikus vénás betegség (KVB) rutin klinikai gyakorlatban történő ellátásának feltérképezése, illetve a konzervatív terápia jótékony hatásainak felmérése volt a KVB teljes spektrumában. A vizsgálat főbb szempontjai a kezelés megkezdését követően a panaszok előfordulási gyakorisága, a kezelés hatékonysága, a terápiahűség és a betegek konzervatív terápiával kapcsolatos elégedettsége voltak. A konzervatív terápia legmeghatározóbb elemének a venoaktív szerek (VAD) alkalmazása, azon belül is a mikronizált, tisztított flavonoid frakció (MPFF) használata bizonyult. A konzervatív kezelési módok mindegyike hatékony volt a panaszok csökkentésében, a terápiahűség pedig az MPFF-terápia esetében volt a legmagasabb. A vizsgálat megerősítette a konzervatív kezelés hatékonyságát és a betegek magas szintű elégedettségét. Bár a KVB a mai napig mind az orvosok, mind a betegek részéről alábecsült kórkép, a vizsgálat eredményei megerősítik, hogy a kezelést a betegség korai stádiumában kell megkezdeni.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Szél Edit
a szerző cikkei

Kvízajánló

Rovatunkkal szakmai továbbképzését szeretnénk segíteni.

A kérdések helyes megválaszolásával 

december 31-ig összesen 16 kreditpontot szerezhet.

 A kvízt ITT töltheti ki.

 

hirdetés
hirdetés