hirdetés
hirdetés

Prof. dr. Péter Ferenc cikkei

#1
2012-04-06 07:11:00

Nem egységes a szakirodalom annak megítélésében, hogy van-e szerepe az étrendnek, étrendkiegészítőknek a gyermekkori figyelemzavar/hiperaktivitás betegség (ADHD) kóreredetében és kezelésében. A szülők és orvosok nemritkán preferálják ezt az alternatívát a stimuláns gyógyszerelés mellett. Az ADHD gyógyszereinek felírása állandóan emelkedő tendenciát mutat, a különböző diéták népszerűsége változó. Az ADHD kezelésének kiválasztásában az orvosok többnyire előnyben részesítik az olyan eljárást, melynek hatékonyságát kontrollos tanulmányok bizonyítják. A diéták objektív megítélése nehezebb. E referátum a diétákról a PubMedben található közlemények alapján készült, kiegészítve szerzők saját tapasztalataival.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A magyar egészségügy olyan, amilyen, a magyar kórházak meg pláne. Balázs rövid történetében így aztán nem is elsősorban a klagenfurti kórház felszereltsége az érdekes, hanem az, ahogyan a nem túlhajszolt, nem kizsigerelt orvosok és ápolók hozzáállnak a beteghez.

Már tíz évvel ezelőtt is eszement zsúfoltság jellemezte az Országos Onkológiai Intézet reggeli folyosóit, ahol hömpölygött a végeláthatatlan tömeg.