hirdetés
hirdetés

Prof. dr. Péter Ferenc cikkei

#1
2012-04-06 07:11:00

Nem egységes a szakirodalom annak megítélésében, hogy van-e szerepe az étrendnek, étrendkiegészítőknek a gyermekkori figyelemzavar/hiperaktivitás betegség (ADHD) kóreredetében és kezelésében. A szülők és orvosok nemritkán preferálják ezt az alternatívát a stimuláns gyógyszerelés mellett. Az ADHD gyógyszereinek felírása állandóan emelkedő tendenciát mutat, a különböző diéták népszerűsége változó. Az ADHD kezelésének kiválasztásában az orvosok többnyire előnyben részesítik az olyan eljárást, melynek hatékonyságát kontrollos tanulmányok bizonyítják. A diéták objektív megítélése nehezebb. E referátum a diétákról a PubMedben található közlemények alapján készült, kiegészítve szerzők saját tapasztalataival.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Legjobb esetben ezekre a kérdésekre nem kerül sor, mert a beteg időben kap tájékoztatást, illetve megelőző válaszokat a benne később megfogalmazódó kérdésekre. Ha mégsem, akkor íme a GYIK rovat!

A waterlooi egyetem frissen közzétett kutatásának eredményei szerint segíthet a demencia megelőzésében, ha valaki jó nyelvi képességekkel rendelkezik.