hirdetés
hirdetés

Portrusching Gábor cikkei

#1
2010-07-21 13:36:00

Idén, de legkésőbb jövő év elején nagy összegű Európai Uniós támogatáshoz juthat az Országos Mentőszolgálat (OMSZ), melyet a mentésirányítás, valamint a mentés és légi mentés infrastrukturális fejlesztésére fordít majd a szervezet – mondta el Győrfi Pál szóvivő. A mentőautók cseréje időszerű, már csak azért is, mert a hőgutát kapott betegek kórházba szállítás közben csak tovább szenvednek légkondicionálók nélküli autókban.  A sofőrök 12 óránként váltják egymást, a hőség miatt megnövekedett forgalomban azonban esélyük sincs arra, hogy időnként legalább felfrissüljenek.

#2
2010-07-21 12:59:00

Andrew Lansey, az újdonsült brit egészségügy miniszter bírálta Jamie Oliver iskolai étkeztetésre vonatkozó módszerét, kijelentve, annak semmiféle pozitív hatása nincs olyan társadalomegészségügyi problémákra, mint a dohányzás vagy a fiatal diákok körében egyre gyakoribb elhízás, a diákoknak pedig nagyon kis része veszi igénybe az oktatási intézmény menzai szolgáltatását. A miniszter a közegészségügyi költségvetést is szűkebb keretek közé szeretné szorítani.

#3
2010-07-18 08:19:00

Az Egészségügyi Minisztériumnak adott féléves, december 31-én lejáró moratórium a Magyar Vöröskereszt 2009 nyara óta folytatott emblémavédelmi kampányának következő állomása. Célja, hogy a minisztérium irányítása alá tartozó épületekről lekerüljön a jogosulatlanul használt jelkép. Ötvenezer forintig terjedő pénzbírság kiszabásával szankcionálja a jelképek jogosulatlan használatát az egyes szabálysértésekről szóló hatályos kormányrendelet. Emellett a logó a nemzetközi jog védelmét is élvezi a genfi egyezmények lévén.

#4
2010-07-15 13:06:00

A Semmelweis Egészségügyi Kft. tavaly ősszel indította útjára Unicard nevezetű projektjét, amely a Semmelweis Egyetem külföldi diákjainak nyújt segítséget abban, hogy könnyen megtalálhassák azokat a kórházakat, betegeket ellátó intézményeket, ahol felmerülő egészségügyi panaszaikat orvosolni tudják.

#5
2010-07-13 13:27:00

Megszállottság – ezzel a címmel indult útjára a sikeres reality show az Egyesült Államokban 2009 májusában, amely pánikbetegek és egyéb speciális szociális fóbiában szenvedő emberek mindennapi életébe nyújt betekintést. A sorozat nem kizárólag a nézőszámot gyarapítja, hanem valós képet fest napjaink egyik legsúlyosabb társadalom-egészségügyi problémájáról egyéni sorsokon keresztül. A második évad első része június 28-án került képernyőre.

#6
2010-07-10 07:20:00

Csendháborítás miatt riasztották a rendőröket egy amerikai kisvárosban, a házba belépve azonban egyből kiderült, ennél nagyobb törvénysértés is zajlik ott.

#7
2010-07-09 16:00:00

Hatvanötféle étrend-kiegészítőt vont vissza az ÁNTSZ, mivel a készítmények szteroid illetve szteroid-szerű összetevőt tartalmaznak. A termékeket az interneten is forgalmazták, így „erős a gyanú”, hogy Magyarországra is kerülhetett. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal azt kéri, hogy azt érintett termékeket ne vásárolják meg, illetve akik már megvásárolták, semmiképpen se fogyasszák.

#8
2010-07-08 15:00:00

Sikeres teljes arcátültetést hajtottak végre francia orvosok - jelentették be csütörtökön. A 12 órás műtét során egy neurofibromatózisban szenvedő férfin a korábbi operációktól eltérően a szemhéjakat és a teljes könnycsatornát is kicserélték.

#9
2010-07-08 11:30:00

Nagy költségvetésű, pornográf filmet forgattak London egyik közkórházában, mondta el Penny Mordaunt, a Konzervatív Párt alsóházi képviselőnője. Az esetről hétfőn egy, a kormányzati kiadások átláthatóságának javítását célzó vita során beszélt a képviselőnő.

#10
2010-07-06 08:00:00

Hétfőn kezdődött, de kedd hajnalban ért véget az Országgyűlés vitája Réthelyi Miklós salátatörvényéről - így a patikaalapítási moratóriumról és az Egészségbiztosítási Felügyelet felszámolásáról. Nagy megelepetés nem volt, hiszen a kormánypártok támogatják, míg az ellenzék bírálja.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Sokan jogsértőnek tartják, hogy maszkviselésre kötelezik az állampolgárokat egyes helyzetekben, helyszíneken. Bár ez valóban korlátozza a magánélethez való jogot, mégsem alapjogsértő.

A szellemi hanyatlást nem akadályozza meg vagy lassítja a zene, de az életminőséget jelentősen javíthatja. A kellemes dallamok csökkentik a szorongást, depressziót és az agresszív viselkedést.