hirdetés
2018. május. 28., hétfő - Emil, Csanád.
hirdetés

A dohányzók populációjának tüdőszűrésére kilenc különböző kockázati modellt használnak az USA-ban; mivel napjainkban egyre inkább a személyre szabott kockázatértékelést tartják elfogadhatónak, az Annals of Internal Medicine tanulmánya összehasonlította a modellek predikciós értékét.

A kettős kombinációknál hatékonyabban csökkenti a COPD-exacerbatiok számát a hármas kombináció, közölte a PharmaOnline.

A PharmaOnline szerint a marihuána önmagában valószínűleg nem fokozza az ateroszklerózis kockázatát, de dohánnyal kombinációban már jelentős rizikótényező.

Az asthmában, vagy allergiás rhinitisben szenvedő betegben megnövekszik a pszichiátriai betegségek kockázata, közölte az OTSZ Online.

A Magyar Tüdőgyógyász Társaság adatai szerint a felismert asztmások csupán a 40 százaléka használja gyógyszereit.

hirdetés

Egy cisztás fibrózissal született 13 éves kislány, Máté Dorka kapott először új tüdőt Magyarországon. Hazai sorstársait eddig Bécsben transzplantálták, mert világszerte is ritkák, talán az átültetések egy százalékát teszik ki ezek a beavatkozások.

Az elkövetkező napokban a nyír pollen-koncentrációja továbbra is sokfelé elérheti a magas szintet, derül ki a friss pollenjelentésből.

Megjelentek a mérföldkőnek számító DYNAGITO® vizsgálat végleges eredményei a The Lancet Respiratory Medicine szakfolyóiratban.

Nanotechnológián alapuló új módszer jelenthet reményt a tüdőrák leggyakoribb fajtájával szemben, írja az NLCafé.

hirdetés
hirdetés
hirdetés