2017. február. 25., szombat - Géza.
hirdetés

A daganatos megbetegedési és halálozási adatok csak akkor javíthatóak érdemben, ha az állam, a civil szervezetek és az egyének is mindent megtesznek annak érdekében, hogy időben felismerjük és kezeljük a daganatos elváltozásokat.

A Magyar Tüdőgyógyász Társaság idén indította el COPD-regiszterét, melyből látszik, hogy minden férfi érintettre jut egy nő is, derült ki a többi közt az idei COPD világnapon.

A COPD szakmai és társadalmi megítélése is változni fog, mondhatom, hogy a COPD a következő évtized betegsége lesz – mondta a többi közt a Medical Tribune-nek Kovács Gábor, a Magyar Tüdőgyógyász Társaság elnöke.

Rengeteg a pulmonológiai beteg, az ellátást ennek megfelelően át kellene alakítani, ráadásul humánerőforrás-hiánnyal küzd a szakma.

A COPD fenntartó terápiájához ragaszkodó beteg jobban és tovább élhet, és a kezelésével járó költségek is jelentősen csökkenthetőek lehetnek – ha megtaláljuk és helyesen alkalmazzuk a motivációt erősítő lehetőségeket.

Epidemiológiai tanulmányok a diabetes szignifikánsan gyakoribb előfordulását írták le a COPD-s betegek csoportjában az átlagpopulációval összehasonlítva.

A Genuair® innovatív készülék, amelyet az aklidinium-monoterápiában már évek óta alkalmazunk. A készülék audiovizuális visszajelzést ad a betegnek, hogy megtörtént-e a gyógyszer megfelelő belégzése.

β-receptor agonista és a muszkarin-receptor antagonista hatóanyagok együttes alkalmazása előnyt jelenthet a klinikumban, azonban eddig nem volt kellő mértékben tisztázott, hogy additív vagy szinergikus hatású-e a különböző hatásmechanizmusú bronchustágító szerek együttes alkalmazása.

Az infrastruktúra hiánya és a piaci mechanizmusok csődje miatt sok alacsony jövedelmű régióban drágábbak a gyógyszerek, mint a gazdag országokban, és a krónikus, nem fertőző légúti betegségben szenvedők nagy része nem részesül hatékony kezelésben.

A glükokortikoid lépcsőzetes megvonása nem eredményezi az enyhe vagy súlyos exacerbációk kockázatának növekedését azon súlyos, de stabil állapotú COPD-s betegek esetében, akik kombinált, hosszú hatású hörgőtágító kezelésben részesülnek

Az asztma, a krónikus bronchitis és az allergiás rhinitis gyakori megbetegedés az iparosodott országokban, sok esetben egyidejűleg fennálló kórképek.

A fejlett országokban, így hazánkban is az allergiás megbetegedések a lakosság 20%-át érintik, de számuk folyamatosan növekszik. Az allergia napjainkban népbetegségnek tekinthető.

Az allergiás rhinitis (AR) a felső légutak gyulladásos megbetegedése, mely a szemek, a fülek és a garat érintettségével is járhat. Az AR az egyik leggyakoribb, a lakosság mintegy 30%-át érintő betegség, globális szintű népegészségügyi probléma.

Bár a non-szedatív antihisztaminok számos betegnél kellően hatékonynak bizonyulnak, közepesen súlyos - súlyos betegségben nem minden esetben elegendők, így az új készítmények megjelenését nagy figyelem övezi.

A szezonális allergiás rhinitis a felnőtt- és gyermekpopuláció 30-40%-át érinti, prevalenciája egyre emelkedik.

Egy több szakma részvételével kifejlesztett és a COPD végső stádiumában használható új ambuláns szolgáltatás hatékonyságának és költség-hatékonyságának bemutatása.

Az egyik egészségportál nemrég közzétett egy összefoglalót a 10 legköltségesebb megbetegedésről. A listában 7 olyan betegség van, melyben az életmóddal kapcsolatos tényezők dominánsan meghatározók.

Szögezzünk le valamit viselhető szenzorokkal kapcsolatban egyszer s mindenkorra: a technológia nem tudja megváltoztatni az életedet; erre csak te vagy képes, de a megfelelő technológia segítségével.