hirdetés
2018. szeptember. 22., szombat - Móric.
hirdetés

A dohányzók populációjának tüdőszűrésére kilenc különböző kockázati modellt használnak az USA-ban; mivel napjainkban egyre inkább a személyre szabott kockázatértékelést tartják elfogadhatónak, az Annals of Internal Medicine tanulmánya összehasonlította a modellek predikciós értékét.

A Nemzetközi Rákkutatási Hivatal (IARC) becslései szerint ebben az évben közel 10 millió ember életét követelheti a rák világszerte, írja a HáziPatika.

A világon elsőként fejlesztettek ki nem antibiotikumalapú szert a tuberkulózis kezelésére a Manchesteri Egyetem kutatói.

Az e-cigaretta belélegzett párája károsíthatja az immunrendszert – állapította meg egy új brit kutatás, amelyről a BBC News számolt be.

Tizenegy évig volt a Pulmonológiai Klinika igazgatóhelyettese, július 1-től pedig ő vette át dr. Losonczy Györgytől az igazgatói posztot.

hirdetés

Tizenegy évig vezette a Pulmonológiai Klinikát a 2018-as Semmelweis Napon arany pecsétgyűrűvel kitüntetett dr. Losonczy György.

Az United Therapeutics alapjaiban akarja felforgatni a tüdőgyógyászatot: hatalmas erőket mozgatnak meg azért, hogy idővel elérhetőek lehessenek a 3D-nyomtatóval előállított tüdők, közli a 444.

Egy még Európában is újnak számító készülék segít a légzésben annak az öt éves, magyar kisfiúnak, aki centrális hipoventilláció szindrómában szenved.

A nem-kódoló DNS vizsgálata segít a gyógyszer-rezisztens prosztatadaganatok kialakulásának pontosabb megértésében.

hirdetés
hirdetés
hirdetés