hirdetés
2022. július. 05., kedd - Emese, Sarolta.
hirdetés

A University of Missouri kutatói a Scientific Reports folyóiratban megjelent cikkükben arról számoltak be, hogy közel járnak a nem-kissejtes tüdőrák korai kimutatásához alkalmas biomarkerek azonosításához.

A több mint száz, hosszú ideje dohányzó páciens ötödénél találtak valamilyen eltérést a hódmezővásárhelyi kórházban.

A PharmaOnline szerinta New England Journal of Medicine hasábjain számoltak be a fázis III. MANDALA klinikai vizsgálat eredményeiről.

A Dohányzásmentes Világnap (World No Tobacco Day) egy figyelemfelkeltő világnap, amelyet minden évben május 31-én tartanak.

A tüdőrák, ha nem is gyógyítható betegség, lassan a krónikus légzőszervi elváltozások csoportjába kerül – hangzott el az MTT nagygyűlésén.

A Nature Genetics folyóiratban megjelent cikkben számoltak be a tüdőrák és a dohányzás összefüggését vizsgáló genetikai felmérésről.

Az ismert kockázatok ellenére tüdőrák „csak” az élethosszig tartó dohányosok 10-20 százalékánál alakul ki, írja egy tanulmány, amit 24.hu ismertet.

Először találtak élő emberek tüdeje mélyén műanyag mikroszemcséket: műtéten átesett 13 páciens közül 11-ben fedezték fel a részecskéket.

Lélegzet metsző tűzben - A tuberkulózis gyógyítása Magyarországon címmel nyílt kiállítás pénteken az orvostörténeti múzeumban.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés