hirdetés
2018. március. 23., péntek - Emőke.
hirdetés

Egyszerű légzési tréninggel megelőzhető a posztoperatív pneumonia-esetek fele, írja a The BMJ tanulmánya. Szakemberek szerint a módszert valamennyi felső hasi sebészi beavatkozásra váró betegnél fontolóra kellene venni.

A ritka betegségek február 28-ai világnapja jó alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet egy ritka betegség, az idiopathiás tüdőfibrózis (IPF) felismerésének nehézségeire, egyben a korai diagnózis fontosságára.

Az országban egyedülálló krónikus lélegeztetési centrum kezdte meg működését az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben.

A hazi tüdőrákszűrő programról a Világgazdaság közli az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet főigazgatójának és osztályvezető főorvosának írását.

A tüdődaganatos betegek légszomját enyhíthetik a jelenleg potencianövelőként alkalmazott foszfodiészteráz-gátló hatóanyagok, közölte a PharmaOnline.

hirdetés

Az allergiás betegségek kialakulásának egy alapvető immunológia mechanizmusát írta le dr. Komlósi Zsolt, a Pulmonológiai Klinika adjunktusa.

Ha népességszámra lebontjuk, akkor Kína után, éppen hogy lemaradva a másodikak vagyunk a globális listán – hangzott el az ATV-n.

Az inhalátorok bőséges kínálata nem zavaró hibaforrás, hanem hasznos eszköz lehet a beteg számára legalkalmasabb gyógyszerbevitel kiválasztásához.

Ebben az évben a Tüdőrák Hónap a betegséget sikeresen leküzdők pozitív példáira helyezi a hangsúlyt.

hirdetés
hirdetés
hirdetés