hirdetés
2022. december. 06., kedd - Miklós.
hirdetés

A tüdőrák területén forradalmi újdonságok érkeztek és várhatók is. Alapvetően változott meg a gondolkodásunk – mondja Pápai-Székely Zsolt, a Fejér Megyei Szent György Kórház tüdőosztályának vezetője, a Magyar Tüdőgyógyász Társaság elnöke.

Lassan országszerte helyreáll a COPD-s betegek rehabilitációja, amelyet a koronavírus-járvány zilált szét – hangzott el sajtótájékoztatón.

A poszt-Covid szindróma diagnózisához és terápiájának kiválasztásához biomarkerek azonosítását kezdték meg a Korányi intézetben.

A Journal of Allergy and Clinical Immunology az amerikai National Institute of Allergy and Infectious Diseases által támogatott vizsgálat eredményeit közölte, melyben a tezepelumabbal kiegészített hagyományos kezelés hatásosságát vizsgálták macskaszőr-allergia terápiájában.

A Northwestern Egyetem tudósai azonosítottak egy gént, amiről úgy vélik, hogy ez a felelős a kissejtes tüdőrák egy agresszív altípusáért, írja a hvg.hu.

A teszt képes megmondani, melyik kemoterápiás szer lesz a leghatékonyabb a tüdőrákban szenvedők számára.

Minden év szeptemberében tartjuk az idiopathias tüdőfibrózis (IPF) hónapot. AZ IPF-betegség során a tüdő szövetei elhegesednek, így egyre nehezebbé válik a beteg számára a légzés, melyet sokszor úgy írnak le, hogy olyan érzés a megvastagodott falú tüdővel levegőhöz jutni, mintha víz alatt próbálna a beteg lélegezni.

Az Európai Orvosi Onkológiai Társaság párizsi kongresszusán ismertetették a légszennyezésre adott immunválasz és a szunnyadó mutációk közötti eddig nem ismert összefüggéseket, írja a Qubit.

Elhúzódó allergiaszezon és újabb Covid-hullám nehezítheti meg az asztmások életét a következő hetekben, figyelmeztet a LEBE.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés