hirdetés
2022. január. 25., kedd - Pál.
hirdetés

„A koronavírus-pandémia felhívta a figyelmet arra, hogy szakmánknak nagyobb figyelmet kell fordítania a jövőben az infektológia területére – nyilatkozta lapunknak dr. Ostoros Gyula, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet osztályvezető főorvosa.

A COPD-s betegek állapotát súlyosbíthatja a Covid-19, idős pácienseknél a koronavírus előidézheti a tüdőbetegséget, írja az Új Szó.

A tüdőt súlyosan roncsoló Covid-19 miatt is végeztek már transzplantációt, Magyarországon is, derül ki a Növekedés.hu összeállításából.

2006 óta Európa-szerte csökken a dohányzók száma, beleértve hazánkat is. Ezt az eredményt veszélyeztetik az új típusú füstmentes dohánytermékek.

A Memorial Sloan Kettering Rákkutató Központ kutatócsoportja a Cancer Cell folyóiratban számolt be arról, hogy sikerült elkészíteniük a nem-kissejtes tüdőrák tumoratlaszát.

A korai stádiumú, kisebb méretű tüdőelváltozások műtét előtti megjelölésére alkalmas navigációs bronchoszkópos berendezést szerzett be az Országos Onkológiai Intézet.

A járvány utáni légúti egészségügyi ellátás átalakítása érdekében megalakult a Nemzetközi Légzőszervi Koalíció.

A legtöbb dohányos számára az első lépések megtétele jelenti a legnagyobb kihívást, az, amikor fejben eldönti, hogy márpedig ő leteszi cigarettát.

Életmentő tüdőátültetést végeztek egy koronavírus-fertőzés miatt súlyosan roncsolódott tüdejű 41 éves férfin az Országos Onkológiai Intézetben.

hirdetés
hirdetés

Könyveink