hirdetés
2018. november. 16., péntek - Ödön.
hirdetés

Amerikai kutatók a szolid tumorokon végzett biopszia eredményét a vér ctDNS-vizsgálatával kiegészítve több kezelési célpontként használható mutációt mutattak ki a betegek véréből, így a vér genetikai vizsgálata („folyékony biopszia”) fontos kiegészítője lehet a szövettani vizsgálatoknak.

Jelenleg több mint 150 tüdőtranszplantált beteg utógondozását végzi a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikája.

Egy fázis II. vizsgálat eredményei szerint a kísérleti M72/AS01 oltóanyag a látens tbc-fertőzött, korábban BCG-vakcinát kapó betegek 54%-ánál megakadályozta a súlyos tünetekkel jelentkező tuberkulózis kialakulását, közölte a PharmaOnline.

Polimer nanorészecskék segítségével nagy pontossággal voltak képesek célba juttatni az áttétes tüdőrák kezelésére szolgáló kemoterápiás hatóanyagokat, közölte a PharmaOnline.

Évről évre nő az idiopátiás tüdőfibrózis, azaz az ismeretlen eredetű tüdőfibrózisos esetek száma Magyarországon.

hirdetés

2018. szeptember 30-val megszűnik a Boehringer Ingelheim gyógyszergyár egyik légúti szűkülettel járó betegségekben használt szerének társadalombiztosítási támogatással történő forgalmazása. A termék vényköteles marad, és támogatás nélkül lesz elérhető.

A Nemzetközi Rákkutatási Hivatal (IARC) becslései szerint ebben az évben közel 10 millió ember életét követelheti a rák világszerte, írja a HáziPatika.

A világon elsőként fejlesztettek ki nem antibiotikumalapú szert a tuberkulózis kezelésére a Manchesteri Egyetem kutatói.

Az e-cigaretta belélegzett párája károsíthatja az immunrendszert – állapította meg egy új brit kutatás, amelyről a BBC News számolt be.

hirdetés
hirdetés
hirdetés