hirdetés
2017. április. 26., szerda - Ervin.
hirdetés

A legtöbb malignus hematológiai kórkép esetén, számos klinikai helyzetben még mindig az allogén őssejt-transzplantáció a legjobb gyógymód. A donorkérdés a közeljövőben teljesen megoldódhat a haploidentikus transzplantációk új módszerével, az egyszerű poszttranszplantációs ciklofoszfamid technika elterjedésével.

Száznegyven különböző rosszindulatú vérképző- és nyirokszervi megbetegedést ismernek; a limfómákról a Weborvos közöl összeállítást.

Onkohematológiai készítmények befogadását is kihirdette a szakminisztérium, a terápiák azonban nem hozzáférhetőek, írja a Weborvos.

A vérképző őssejtet igénylő súlyos betegek hosszú várólistákra kerülnek – derül ki a Magyar Nemzet összeállításából.

A Magyar Hemofília Egyesület szeretné elérni, hogy minél nagyobb arányban hozzáférjenek rehabilitációs kezelésekhez – derül ki az egyesület közleményéből.

hirdetés

A hemofília korszerű kezelése a folyamatos profilaxis, mely a korábbi „on demand” faktorpótlást váltotta fel. A rekombináns technológia megteremti a lehetőségét a véralvadási faktorok célzott módosításának is.

Az  American Society of Hematology (ASH) 54. kongresszusa, 2012.december 8-12., Atlanta, Georgia konferenciája – beszámoló.  

A follicularis non-Hodgkin-lymphoma az indolens, mérsékelt malignitású non-Hodgkin-lymphomák (NHL) leggyakoribb formája.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés