hirdetés
2022. július. 01., péntek - Tihamér, Annamária.
hirdetés

A gyermekneurológia területén az epilepsziás megbetegedések és azok differenciáldiagnosztikai problémája a leggyakoribb kihívás. A gyermekkori epilepszia gyakorisága 1%, a fiatalon induló rohamok hátterében gyakran perinatalis sérülés vagy agyi fejlődési rendellenesség áll.

A gyermekorvosok véleménye az, hogy az energiaital fogyasztását a 18 év alatti korosztálynak meg kellene tiltani, közli a hirado.hu.

A most kezdődő allergiaszezon miatt a szülőknek fontos tudniuk, hogy milyen fajtái vannak az allergiának, azok hogyan jelentkezhetnek.

A forgalomban lévő cumisüvegek jelentősen eltérhetnek egymástól. A különbségek nem csupán a kifolyási sebességben, hanem a cumisüvegből történő táplálással összefüggő hypoxiás epizódok számában, a kólikás panaszok gyakoriságában vagy a tejveszteség mértékében is testet ölthetnek.

Szoptatási nehézséggel küzdő édesanyákat vár a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának Laktációs Ambulanciája.

Hirtelen üthet be az ijesztően magas láz és csúnya köhögés a gyerekeknél – mondta az InfoRádióban a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke.

A népegészségügy vázát adó öt nemzeti program egyike a gyermekgyógyászat, ezért e területen jelentősek fejlesztések történnek Magyarországon.

A Bethesda Gyermekkórház újabb mesekönyv kiadására vállalkozott, mely hatékony segítség a magyarul nem beszélő gyerekek ellátása során is.

Az állatok közelében, parasztgazdaságokban felnövő gyerekek védettebbek az asztmával, allergiával és az atópiás dermatitisszel szemben.

Megjelent a Gyermekgyógyászati Továbbképző Szemle 2022. évi első száma. Lapunkat a print mellett online is olvashatják.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés