hirdetés
2018. november. 16., péntek - Ödön.
hirdetés

A két év alatti gyermekek szájüregéből vett kenet az elhízás kockázatának a becslésére is alkalmas lehet.

Zavart szenvedhet a térlátás, és tompalátóvá válhat a gyengébb szem a kezeletlen kancsalság következtében – mondta dr. Knézy Krisztina.

A II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika november 1-jével kinevezett új igazgatója alapvetőnek tartja a a humánerőforrás megtartását.

Speciális izomstimulátorral bővült kedden a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának eszközparkja.

Legtöbbször felesleges a gyerekkori mandulaműtét, állapította meg a Birminghami Egyetem kutatóinak nagyszabású új tanulmánya.

hirdetés

Tizenhat éves életkor alatt a második leggyakoribb krónikus betegség a mentális betegségek csoportja – mondta a hvg.hu-nak adott interjúban Pászthy Bea gyerekpszichiáter, egyetemi docens.

Magyarországon elsőként készült olyan tanulmány, amely a nem megfelelő korai táplálás egészségügyi következményeit és azok gazdaságra gyakorolt hatásait vizsgálja.

Hatmilliárd forintos keretösszegből fejlesztik a gyermek- és ifjúságpszichiátriai addiktológiai és mentálhigiénés ellátórendszert.

A korai diagnózis és a gyors orvosi ellátás életmentő szerepére hívják fel a figyelmet a házi gyermekorvosok.

Közös munkába fogott a sérült fiatalok fejlesztésével foglalkozó GEMMA és a Szent Vincent Rehabilitációs Központ, írja a Délmagyar.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés