hirdetés
2022. január. 25., kedd - Pál.
hirdetés

A gyermekneurológia területén az epilepsziás megbetegedések és azok differenciáldiagnosztikai problémája a leggyakoribb kihívás. A gyermekkori epilepszia gyakorisága 1%, a fiatalon induló rohamok hátterében gyakran perinatalis sérülés vagy agyi fejlődési rendellenesség áll.

Mértékletesség és megelőzés: ezek a kulcsszavak a gyermekorvos szerint, ha el akarjuk kerülni, hogy a karácsonyt beárnyékolja a gyermek betegsége.

Havasi Katalin, a HGYE elnöke az ATV-ben hangsúlyozta, hogy az 5-11 éves gyerekeknek is érdemes minél hamarabb beadatni az oltást.

Az intézkedések feloldása több vírus egyidejű megjelenését okozta, közölte a Magyar Gyermekorvosok Társasága.

A koronavírussal fertőzött szülők az inkubátorokba szerelt webkamera segítségével tarthatják a kapcsolatot koraszülött gyermekükkel a Semmelweis Egyetemen.

Január elsejétől bekerül a kötelező újszülöttkori anyagcsereszűrések közé a cisztás fibrózis szűrése, közölte a szaktárca.

A kisgyermekek táplálása meghatározó, a fogantatástól 1-2 éves korig sok minden eldől, például hogy hízékonyak, allergiásak lesznek-e.

Azokat is bátran oltassák be a szüleik, akik már átestek a koronavírus fertőzésen – javasolja a Népszavában Mészner Zsófia infektológus.

A Vadaskert Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Kórház és Szakambulanciát fenntartó Vadaskert Alapítvány igazgatóját a 444.hu kérdezte.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés