hirdetés
2022. december. 02., péntek - Melinda, Vivien.
hirdetés

A gyermekneurológia területén az epilepsziás megbetegedések és azok differenciáldiagnosztikai problémája a leggyakoribb kihívás. A gyermekkori epilepszia gyakorisága 1%, a fiatalon induló rohamok hátterében gyakran perinatalis sérülés vagy agyi fejlődési rendellenesség áll.

Új, koraszülöttek mentésére alkalmas járművet szerzett be a pécsi Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány.

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet 2018-ban indította el országos életmentő gyermek műtüdő (VV ECMO) programját.

Innen és túl címmel rendez konferenciát megalakulásának harmincéves jubileuma alkalmából a Korai Fejlesztő Központ.

Új, oktatási funkciókat is ellátó műtőegységgel, sokoldalúan használható modern CT-berendezéssel adták át a megújult Arcrekonstrukciós Centrumot.

Amennyiben az anyatej maradéktalan lefejése a cél, vagy ha az anyuka ott és akkor szeretné lefejni az anyatejet, ahol és amikor a gyermeke nincs ott, hogy a későbbiekben az értékes anyatejjel táplálhassa a gyermekét, hasznos eszköz a mellszívó készülék.

November 1-től Magyarországon is elérhetővé válik az újszülöttkori SMA-szűrővizsgálat – írja a Telex Mikos Borbála videóüzenete nyomán.

A hátrányos helyzetű területeken élő gyermekek jobb egészségügyi alapellátásának fejlesztése, valamint az orvosok szakmai munkájának elősegítése érdekében hirdetnek pályázatot.

Az influenzavírus terjesztésében a gyermekek kiemelt szerepet játszanak – a betegség elleni védekezés legjobb módja továbbra is a védőoltás.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés