hirdetés
2018. július. 22., vasárnap - Magdolna.
hirdetés

A gyermekhalálozás a felére csökkent az elmúlt 15 évben Magyarországon, azonban még mindig kétszer annyi gyermek hal meg balesetben, mint onkohematológiai okok miatt. Pedig a baleseti halálok fele, az ebből eredő sérülések 80 százaléka megelőzhető lenne.

A Markhot Ferenc Kórház koraszülött részlegén most már édesanyjukkal együtt maradhatnak a legPICibbek is.

Jobban alszanak azok a babák, akiknél már a harmadik hónapban megkezdik a hozzátáplálást, tehát az anyatej mellett szilárd táplálékot is kapnak.

A Vadaskert Gyermekpszichiátriai Kórház és Szakambulancia idén ünnepli fennállásának 25 éves évfordulóját.

Akár két- vagy háromszorosára is növekedhet a felső légutak fertőzéses megbetegedéseinek gyakorisága azoknál a gyerekeknél, akiknek  eltávolították a manduláit, közölte a PharmaOnline.

hirdetés

Ingyenes tájékoztatóval segítik a szülőket a gyermekgyógyászok.

Egészségszövők címmel saját terápiás mesekönyvet adott ki a Bethesda Gyermekkórház. A gyermek ápolójától kapja ajándékba.

Magyarországon évente közel 200 000 gyerek kerül kórházba, és a mentők 45 ezer fiatal pácienst látnak el éves szinten, írja a Blikk.

A legtöbb gyermekbaleset a szabadban történik, ezért nyáron az átlagosnál is jobban kell figyelni a gyermekek biztonságára.

Szeptember 15-től működni fog a  gyereksürgősségi Győrben, s ha így lesz, az lesz az országban az első, írja a Kisalföld.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés