2017. január. 23., hétfő - Zelma, Rajmund.

Csaknem minden tizedik újszülött a 37. terhességi hét előtt jön világra, ami az orvostudomány jelenlegi fejlettségi szintjén is jelentős morbiditási és mortalitási kockázattal társul.

Kampányt indítottak Kaposváron a bárányhimlő elleni átltottság érdekében, a kezdeményezés sikeresnek bizonyul.

– Vidéken sok az olyan terület, ahol nagyon sokat számít majd az antibiotikumok támogatásának növelése – idézi Póta Györgyöt, a Házi Gyermekorvosok Egyesülete elnökét az MNO.

A Bács-Kiskun Megyei Kórházban a kórtermeket és folyosókat immár több mint 600 négyzetméternyi felületen mesés tapéták díszítik – lezárult a mesekórház mintaprojekt.

A Szoptatás világhete (augusztus 1-7.) alkalmából a Magyar Védőnők Egyesülete áttekintette a szoptatástámogató mozgalom közelmúltjának eredményeit is.

Megjelent a közlönyben és már életbe is lépett az a tárcarendelet, amely befogadja a társadalombiztosítás által finanszírozott eljárások közé a „Dévény Speciális manuális technikát”.

Sok kisgyermekes szülő panaszkodik arra, hogy a szakemberek nem ismerik fel időben a gyerek fejlődési zavarait – írja a szűrési rendszer változása kapcsán az MNO.

Az Első 1000 nap programra hívja fel ismételten a figyelmet az Európai Elhízás Elleni Nap alkalmából a Magyar Primer Prevenciós Orvosi Egyesület közleménye.

Az újszülöttek sokkal érzékenyebbek a fájdalomra, mint a felnőttek, állítja egy oxfordi tanulmány, amely alapjaiban módosítja az eddigi elképzeléseket – írja a NOL.

Ajánlott cikkeink

Új díjra pályázhatnak

Az egészségértés azt a képességünket jelenti, hogy mennyire tudunk egészségügyi kérdésekben eligazodni, mennyire értjük az egészségügyi információkat. Sajnos Magyarországon minden második embernek komoly problémái vannak e területen, derült ki az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) támogatásával végzett kutatásból is. (x)

Könyveink