hirdetés
2018. március. 23., péntek - Emőke.
hirdetés

Pontosan 10 éve, 2007. október 18-án végezték az első magyarországi gyermekszív-transzplantációt a 60. évfordulóját ünneplő Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központjában. A beavatkozást máig további 33 követte.

Elhelyezték a Bethesda Gyermekkórház új épületszárnyának alapkövét, a tervek szerint legkésőbb 2021 végére elkészül.

Személyi feltételek hiánya miatt szünetel a betegellátás a sátoraljaújhelyi kórház csecsemő- és gyermekosztályán, valamint a gyermekszakrendelésen – közölte az MNO. A kórház szerint hétfőtől folytatódik az ellátás.

Február 16-17-én 22 országból érkeznek a koraszülött-ellátás szakértői Budapestre, hogy megvitassák a terület legsürgetőbb kérdéseit.

A tejfehérje-allergia a leggyakoribb ételallergia a kisgyermekek körében: százból három babánál és kisgyermeknél jelennek meg a betegség tünetei.

hirdetés

A jövőben 5 mg/testtömegkilogramm lesz a dimenhidrinát hatóanyag maximális napi dózisa, számol be a PharmaOnline.

A náthával összefüggő gyermekkori akut köhögés kezelésére csak a méz alkalmazását javasolják az USA-ban, közölte a PharmaOnline.

Szűrővizsgálatot tart a Semmelweis Egyetem pedagógiai szakszolgálata olyan gyermekeknek, akik koraszülöttek, sérült a központi idegrendszerük, vagy fejlődésük megkésett.

A beteg gyermekeket is egyre többen viszik magánszakrendelésre, ezt tapasztalják az őket ellátó háziorvosok, közölte az InfoRádió.

Ahová a szüleikkel vagy rendőrrel érkeznek a vérző ügyfelek karácsony éjjelén az a gyermeksürgősségi ügyelet. A Népszava riportja.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés