hirdetés
2020. december. 02., szerda - Melinda, Vivien.
hirdetés

Az ELTE kutatói metaanalízissel bizonyították, hogy a mindfulness alapú programok csökkentik a rizikós csoportba tartozó 3–12 évesek viselkedésproblémáit.

Már a 14 hónapos babák is sikeresen használnak logikai következtetéseket, hogy a társas világról tanuljanak.

Nagyobb eséllyel élhetnek egészséges, teljes életet az igen kis súllyal született gyermekek Magyarországon, írja közleményében a szaktárca.

Az aszfalt helyett erdőterületről származó talajjal és növényekkel borított játszótér erősíti a gyerekek immunrendszerét.

hirdetés

A korábbi gyermekgyógyászati irányelvek egyértelműen a cumi és cumisüveg használata ellen foglaltak állást azzal a nem titkolt szándékkal, hogy növeljék a kizárólagosan szoptatott babák arányát.

A diagnosztizáltan major depresszióban szenvedő gyermekek körében nagyon magas arányú az öngyilkos magatartás – állapította meg a gyermekkori depresszió rizikótényezőit és lefolyását kutató vizsgálat.

Az elhalasztott oltásokat érdemes még a szeptemberi közösségbe kerülés előtt beadatni; az oltási sorok elkezdése és befejezése a koronavírus-járvány alatt is ajánlott.

Az anyák alig több mint öt százaléka nem tud szoptatni egészségügyi ok miatt, ám ennél jóval többen küzdenek nehézségekkel, írja a Mandiner.

Az arcmaszk viselése mindennapossá vált a koronavírus-járvány alatt, de kétévesnél fiatalabb gyermeknél nem szabad használni azt.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés