hirdetés
2017. július. 29., szombat - Márta, Flóra.
hirdetés

Gyermek- és serdülőkorban a testmagasság sokkal gyorsabban nő, mint a csontok ásványianyag-tartalma, ami egyrészt magyarázza a csonttörések magas számát ebben az életkorban, másrészt arra is felhívja a figyelmet, hogy milyen fontos a megfelelő étrend és a fizikai aktivitás a késői tinédzser években, írja a JAMA Pediatrics tanulmánya.

Fejlesztik a sürgősségi ellátást, bővítik a gyermekpszichiátriai és a gyermekaddiktológiai kapacitásokat, írja a Magyar Idők.

Leukémiás és daganatos beteg gyerekeket nevelő családokat lát vendégül Sasvári Sándor színművész csömöri birtokán.

A legtöbben még mindig főként balesetek következtében hunynak el a 18 éven aluli korosztályból – írja a Magyar Idők.

A dr. Petényi Géza emlékére létesített alapítvány idén is lehetőséget kínál fiatal gyermekorvosoknak a Dr. Petényi Géza-díj elnyerésére.

hirdetés

Gyermekorvosok, rehabilitációs és ortopédszakorvosok, ifjúsági orvosok részére akkreditált.

A gyermekkori daganatok a gyerekeket érintő halálokok listáján a második helyen szerepelnek, évente 250-300 új megbetegedést azonosítanak.

Kisebb eséllyel lesz ételallergiás a gyermek, ha már 6 hónapos kora körül kap táplálékallergént is tartalmazó élelmiszert, írja a semmelweis.hu.

Jelenleg 41 millió ötévesnél fiatalabb gyermek túlsúlyos vagy elhízott világszerte, a WHO szerint pedig ez a szám 2025-re megduplázódhat.

Speciális „gyermekutak” és protokollok meghatározására van szükség a koraszülött-ellátásban – írja a Magyar Hírlap.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés