hirdetés
2017. március. 26., vasárnap - Emánuel.
hirdetés

A központ célja az 5 évnél hosszabb ideje cukorbeteg és így veszélyeztetett betegek korai és rendszeres szűrése, kezelése.

Lány sziámi ikrek születtek Budapesten, a Semmelweis Egyetem I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján, közli a Borsonline.

Jelentősen nőtt az idén a csecsemőknél a járványos hörgőgyulladásos esetek száma, sok kisgyermeket Debrecenben ápolnak.

Egyoldalú általánosítás a magyar gyermekgyógyászati gyakorlatot korszerűtlennek minősíteni – vélik a magyar gyermekorvos-vezetők.

hirdetés

Minden századik magyar gyermek szívfejlődési rendellenességgel születik. Február 7-től 14-ig tart a Veleszületett Szívfejlődési Rendellenesség Hete.

A „kihalás” veszélye fenyegeti a házi gyermekorvosi szakmát, ahol ugyanis megszűnik egy praxis, ott nagy valószínűséggel már nem nyílik helyette új. A Magyar Nemzet összeállítása.

Bár az elmúlt években a koraszülött és a gyermek intenzív ellátást is támogatták, a szubvenció szigetszerű volt, komplex, átfogó gyermekgyógyászati programmal még nem állt elő az egészségpolitika.

Az USA Gyermekgyógyászati Társasága új irányelvet bocsájtott ki a hirtelen csecsemőhalál szindróma gyakoriságának csökkentésére, közli a PharmaOnline.

Magyarországon mintegy 1200 gyermeket érint a vesekövesség, amelynek gyakorisága az elmúlt 20 évben 10-15 százalékkal emelkedett – olvasható a semmelweis.hu-n.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés