hirdetés
2019. március. 22., péntek - Beáta, Izolda.
hirdetés

A fiatalabb korban való beiskolázás akár 34 százalékkal is emelheti az esélyét annak, hogy a gyermeknél később ADHD-t diagnosztizáljanak.

A Down-szindrómával született gyerekek ma már minden esetben átesnek a helyreállító szívműtéten – hangzott el a GOKI-ban.

Bizonyos betegségeket 1,5-2 évvel korábban, jóval a tünetek jelentkezése előtt diagnosztizálni lehetne a gyermekek testmagasságának követésével.

Csaknem fél év után egészségesen engedték haza a kórházból a világ legkisebb súllyal született, életben maradt fiúcsecsemőjét, írja a 24.hu.

Az első három hónapban kizárólag anyatejjel táplált babák hatévesen jelentősen kisebb eséllyel lesznek ekcémásak, mint hasonló korú, de nem anyatejes vagy rövidebb ideig szoptatott társaik.

hirdetés

Andréka Péter szerint a csökkenés a kevesebb élveszületés, illetve a fejlett méhen belüli diagnosztika miatt tapasztalható.

Az Európai Unióban a gyerekek mindössze 1,8 százalékának vannak ellátatlan egészségügyi problémái, írja az Eurostat adatai alapján az Mfor.

A Betegek világnapja alkalmából az Első 1000 Nap a betegségmegelőzés és a kisgyermekkori immunerősítés fontosságára hívta fel a figyelmet.

Az ELTE kutatóinak vizsgálata szerint érdemes és fontos a különböző kognitív készségeket párhuzamosan fejleszteni kisgyermekkorban.

Érdemes beadatni az influenza elleni védőoltást, de aki most oltatja be magát, megbeteghet még azelőtt, hogy a védettség kialakulna.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés