2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Volt a rókánál tb-kártya?

Rókát találtak a fővárosi Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ harmadik emeletének egyik kórtermében – értesült a PestiSrácok.hu.

Példátlan eset szemtanúi voltak szombat délelőtt, a baleseti központban dolgozók. A harmadik emeleti ér-és kézsebészeti osztály egyik üres kórtermében a nővérek egy kifejlett rókát fedeztek fel. Az első ijedség után rögtön bezárták az állatot a terembe, majd értesítették a vezetőséget. Hamarosan meg is érkezett a segítség, a kórházba sietett a fővárosi főállatorvos, állatvédők, az ÁNTSZ és a rendőrség is. Információink szerint az ügyben rendőri intézkedés nem történt, az állatot végül a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat munkatársai fogták el és az Illatos úti állategészségügyi telepre szállították, ahol jelenleg megfigyelés alatt tartják, írja a lap.

A megmagyarázhatatlan esetre két megoldás létezhet: vagy bevitték oda az állatot, vagy valamilyen trükkös módon besétált. Ha utóbbi, akkor van esély rá, hogy veszett lehetett, ugyanis a róka csak akkor megy közel az emberhez, ha beteg. Viszont akkor miként juthatott fel a harmadikra? A kórháznak ugyanis három bejárata van, kettő közülük fotocellás.

Kizárt, hogy az egyébként hétvégén is igen nagy forgalmú intézetben senkivel nem fut össze a lépcsőn, hiszen valamiképpen fel kellett jutnia a harmadik emeletre. Mondjuk lifttel is mehetett, de az megint egy képtelen verzió. Aztán az is nagy kérdés, miként kerül a város közepére róka. Az tény, hogy közel van a Fiumei úti sírkert, ott esetleg előfordulhat róka, és átsétálhatott a kórházba, de kérdés miért? Egy orvos ismerősünk viccesen úgy fogalmazott: “Ha a róka tényleg beteg volt, és vállalta a veszélyt, akkor tudnia kellett, hogy a baleseti az egyetlen kórház, ahol meg is gyógyítják. Csak az a kérdés, volt-e nála TB-kártya.”

(forrás: Pesti Srácok)

cimkék

hirdetés

Könyveink