hirdetés
hirdetés
2019. május. 23., csütörtök - Dezső.
hirdetés

Új pszichiátriai koncepció Bécsben

Megújítja a pszichiátriai betegek ellátását Bécs, ennek érdekében 2030-ig szóló tervet dolgoztak ki, közli a Napi.hu. Az új koncepció, amelyben külön odafigyelnek a gyerekekre, az idősekre és a kismamákra, a könnyen hozzáférhető, minőségi, helyi ambuláns ellátásra, a megbélyegzés feloldására és a folytonosságra helyezik a hangsúlyt – derül ki a város kereskedelmi irodájának közleményéből.

hirdetés

A bécsi lakosság egyszerre fiatalodik és öregedik el, ezzel új kihívások elé állítja a pszichoszociális ellátást, amire válaszul az osztrák főváros 2015 közepén Pszichiátriai és Pszichoszomatikus Betegellátási Terv kidolgozásával bízta meg a Kórházszövetséget és a Bécsi Pszichoszociális Szolgálatot. A fő cél, hogy Bécs fel tudjon készülni a demográfiai változásokból is adódó kihívásokra, bővítse gyermek- és ifjúságpszichiátriai kínálatát, illetve erőforrásokat csoportosítani át az időskorral járó pszichés megbetegedések, közte a demencia kezelésére.

A koncepciót egy több terület szakértőiből valamint betegekből és azok hozzátartozóiból álló csapat dolgozta ki, megvalósítása 2018 végén kezdődik. Kulcsszavai a regionalitás, az igény szerinti ellátás, az ambuláns kezelés előtérbe helyezése a kórházi tartózkodással szemben és az ellátás folytonosságának biztosítása. Hangsúlyos szerepet kapnak a lelki egészség integrálása az orvosi alapellátásba, a betegek megbélyegzésének feloldása, a participáció (a betegek bevonása a kezelésüket érintő döntésekbe), minőségi és könnyen elérhető ellátás, valamint az erőforrások megfelelő elosztása, a hatékonyság és a gazdaságosság is.

A teljes információ

 

(forrás: Napi.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink