2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Új helyen folytatódik a hospice ellátás Debrecenben

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Nagyerdei Campusára költözött a Hospice-Palliatív Terápiás Osztály, ahol a súlyos állapotú, végső stádiumban lévő daganatos betegeket ápolják.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központjának 2021 óta zajló integrációs folyamatában jelentős lépés a Hospice-Palliatív Terápiás Osztály új helyre költözése. A részleg 2017 óta a Kenézy Gyula Campuson működött, néhány napja pedig már a Nagyerdei Campuson látják el a végstádiumú, gyógyíthatatlan daganatos betegeket, közölte az egyetem.

A Nagyerdei Campusra költözés egy újabb mérföldkő az osztály életében. Egy olyan, kertkapcsolattal is rendelkező épületbe került át az ellátás, ahol még inkább megvalósítható a beteg- és családközpontú gondozás, a legnagyobb szakmai figyelemmel és hozzáértéssel biztosítható az életvégi emberi méltóság – emelte ki Porkoláb Gyöngyi, a Debreceni Hospice Ház Alapítvány kuratóriumának elnöke.

A Hospice-Palliatív Terápiás Osztály vezetője, Juhász Árpád klinikai főorvos arról beszélt, hogy legfontosabb céljuk a betegek testi és lelki szenvedésének, fájdalmának enyhítése mellett az emberi méltóság megőrzése. A gondozásban a szakorvos és a szakápolók mellett többek között szakpszichológus és gyógytornász, valamint képzett önkéntesek is részt vesznek.  

 

Forrás: Debreceni Egyetem
Forrás: Debreceni Egyetem

(forrás: Debreceni Egyetem)

cimkék

hirdetés

Könyveink