2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Összehangolt lépéseket sürget az EU a kínai beutazókkal szemben

Decemberben nem sikerült döntést hozni, így szerdán ismét összeülnek az Európai Unió egészségügyi kormánytisztviselői, hogy megvitassák, milyen összehangolt válaszlépéseket tesznek a Kínában megugró koronavírus-fertőzések miatt, írja a Portfolio.

A december 29-i hasonló megbeszélésen Olaszország sürgette az EU többi tagállamát, hogy kövessék példáját, és teszteljék a Kínából érkező utasokat, mivel Peking január 8-án feloldja az utazási korlátozásokat. A 27 országot tömörítő EU többi tagja azonban azt mondta, hogy nem látja szükségét ennek annak ellenére, hogy Kínában rekord szintű megbetegedéseket regisztrálnak napi szinten..

Stella Kyriakides európai egészségügyi biztos december 29-én az uniós kormányokhoz intézett levelében azt írta, hogy a Kínában megugró fertőzések miatt azonnal fontolóra kell venniük a Covid-fertőzések genomikai szekvenálásának és a szennyvizek ellenőrzésének fokozását az esetleges új változatok kimutatása érdekében.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) múlt héten még azon az állásponton volt, hogy jelenleg nem javasol intézkedéseket a Kínából érkező utazókkal szemben, emlékeztet a Portfolio.

(forrás: Portfolio)
hirdetés

Könyveink