2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Orvosi díjat kapott az oltásellenes Tamasi József (Frissítve a Goodwill Pharma közleményével...)

Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat kapott az a Tamasi József, aki a koronavírus-járvány egyik legismertebb hazai konteós alakja volt, írja a Telex.

A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat a Goodwill Pharma gyógyszeripari vállalat Egészségért Közhasznú Alapítványa ítéli oda minden évben egy szakmai zsűri és a közönségszavazás alapján. A szakmai díjat idén Pászthy Bea, a Semmelweis Egyetem docense és Alzubi Ali sebész, klinikai onkológus főorvos kapta.

A közönségszavazás győztesei között ott van például Kriván Gergely főorvos, a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat elnöke, de a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron vármegyei elnöke, Szijjártó László is. Tamasi József azonban kilóg a sorból, ezzel méltatlan helyzetbe hozva azokat is, akik valódi szakmai elismerésként kapták a díjat.

A járvány- és oltástagadó orvosceleb Tamasi, aki szakmáját tekintve valóban orvos: alapvetően belgyógyász, de ezen felül egy rakás szakképesítése van, filoterapeuta, reflexológus, szemtréner, életmód-tanácsadó, masszázsterapeuta. És ezek csak a hivatalosan elismert oklevelei, a weboldalán még több mint húsz szakterületet sorol fel.

Itt aztán bőven vannak az orvostudomány határterületein messze túl elhelyezkedő módszerek is a homeopátiától az akupunktúráig, a biorezonanciától az ájurvédáig és a salaktalanításig. A Szent-Györgyi Albert Díj közönségdíjához fűzött egyetlen kitételt teljesíti: praktizál.

Tamasi a koronavírus-konteók széles választékát vonultatta, és vonultatja fel még mindig a saját platformjain. Hirdette például, hogy

  • nincs járvány;
  • a PCR-teszt nem alkalmas a fertőzés kimutatására, a teszteredményeket meghamisítják;
  • az egész hazugságkampányt az ENSZ és a WHO irányítja;
  • a járványellenes intézkedések feleslegesek és károsak;
  • a maszkhordás értelmetlen, aki mást mond, az felbérelt propagandista;
  • a maszk azért is káros, mert „a szén-dioxid szint olyan szinten megemelkedik, hogy azt nem lehet kibírni”;
  • a maszkviselés kötelezővé tétele „embertelen, fasiszta dolog”;
  • az orvosi kamara vezetése politikai játszmát játszik az orvosok ellen;
  • a járványban meghaltaknál nem a koronavírus volt a halál oka;
  • az intézkedések lényege tulajdonképpen az, hogy valakik „erőszakos propagandával az emberiséget rabszolgasorsba kényszerítsék”.

Ezek alapján talán nem csoda, hogy a Magyar Orvosi Kamara (MOK) tőle és a vírusszkeptikus társaitól elhatárolódott, sőt Tamasi ellen eljárást is indított még 2020-ban, ez utóbbi eredményéről azonban azóta nem tudni semmit. A kamara megkeresésünkre annyit írt: „konkrét etikai ügyekről nem kívánunk nyilatkozni”.

Ez nem csoda egyébként, hiszen az eljárás elindításának tényéről is csak az eljárás kezdeményezője és alanya kommunikálhat nyilvánosan, és az eredménye sem publikus. Csak az eljárás alanya beszélhet tehát róla, és akkor is annyi részletet tehet közzé, amennyit ő maga jónak lát. Tamasi az eljárásról annyit osztott meg még 2020-ban, hogy első fokon felmentették. De hogy milyen indoklással, és hogy mi történt azóta másodfokon, az rejtély, és esélyes, hogy az is marad – írja a Telex.

Frissítés:

A Goodwill Pharma elnök vezérigazgatója, az Egészségért Közhasznú Alapítvány alapítója, Jójárt Ferenc május 10-én délután az alábbi közleményt tette közzé a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj honlapján:

A Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj létrehozásával társadalmi elismerés platformját kívánta megteremteni, melyben a páciensek köszönetüket fejezhetik ki orvosaiknak, akik segítették gyógyulásukat, gondoskodtak egészségük visszanyeréséről. Országosan 7 közönségdíj, 1 életműdíj és 1 szakmai különdíj került átadásra.

A Goodwill Pharma, mint alapító kérésére az Egészségért Közhasznú Alapítvány Kuratóriuma megvizsgálta Tamasi József nyilatkozatait, különösen a Covid-dal kapcsolatban tett kijelentéseit. A vizsgálat alapján mind az alapító Goodwill Pharma mind az alapítvány elhatárolódik a Tamasi nyilatkozataiban elhangzottaktól.

Szervezeteink számára fontos a tudomány tisztelete, az etikai normák betartása, mindannyiunk háláját kiérdemlik az egészségügyi dolgozók, akik a járvány idején erőn felül küzdöttek a betegek gyógyulásáért és mindent megtettek, hogy az egészség fenntartásában helyt álljanak. Elkötelezettségünket 2020-ban Helytállás Különdíjjal is kifejeztük.

Az alapítvány elvei szerint az Orvosi Díj a páciensek elismerése mellett a szakmai igényességre, a tudomány vívmányainak tiszteletére, a gyógyítás lehető legmagasabb szintű gyakorlására, a prevenció hirdetésére, a közösség egészségével szemben vállalt felelősségre is felhívja a figyelmet. Köszönjük azoknak az orvosoknak a kimagasló munkáját, akik a fenti értékek szerint gyakorolják hivatásukat.

A 2017-ben született alapítványi szabályzat értelmében a Közönség Díj jogosultjai között van Tamasi doktor is, amelyre a szabályzat szerint befolyásunk nem volt. Azonban a fenti vizsgálat eredményeként az alapítvány át fogja dolgozni a díj odaítélésének szabályzatát, melyben hiánytalanul megvalósulhat az alapításakor kijelölt cél.

A többi díjazottól, a Covid ellátásban helyt állt orvosoktól, valamint egészségügyi dolgozóktól, akiket érzelmeikben és értékrendjükben megsértett a helyzet, a felülvizsgálat által feltárt hiányosságért ezúton elnézést kérünk. A jövőben az alapítványi szabályzatot újragondoljuk, valamint az elérhető etikai normák szem előtt tartásával módosítjuk.

Az Orvosi Díj a kezdetektől a jószándékot és a humanitárius szemléletet képviseli. Továbbra is szeretnénk közvetíteni a páciensek köszönetnyilvánítását, hitünk szerint az Orvosi Díj minden orvos számára elismerés azért a vállalásért, melyet a betegek magas szintű, lelkiismeretes ellátásáért és gyógyulásáért tesznek.

(forrás: Telex)
hirdetés

Könyveink