2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Olasz Gasztronómiai Világhét

Immár harmadik alkalommal jelentkezik az Olasz Gasztronómiai Világhét november 19. és 25 között. Több mint 300 olasz diplomáciai székhely és kultúrintézet szervezésében közel 1000 program valósul meg világszerte, közölte az ambbudapest.esteri.it.

Budapesten az Olasz Nagykövetség az Olasz Kultúrintézettel, az Olasz Kereskedelemfejlesztési Intézettel (ICE Budapest), az Olasz Turisztikai Hivatallal (ENIT) és az Olasz Kereskedelmi Kamarával karöltve olyan eseménysorozatot rendez, amelynek középpontjában az olasz minőségi konyha, az olasz vidékek története, az olasz konyhaművészet irányzatai állnak, valamint a mediterrán étrend, amely az olasz népet a világ legegészségesebb nemzetei közé emeli.

A 2015-ös Milánói Világkiállítás nyomán, Olaszország az Olasz Gasztronómiai Világhét program-sorozattal azokra a sajátosságokra szeretné felhívni a vásárlók figyelmét, amik az olasz konyhát fémjelezik: minőség, fenntarthatóság, kultúra, élelmiszerbiztonság, ételhez való jog, nevelés, identitás, termőterület, biodiverzitás.

A rendezvény programjában filmvetítések, kóstolók és ízelítők is helyet kapnak a mediterrán étrend fogásaiból, valamint “Pasta Pesto Day” a kezdeményezéshez csatlakozó éttermekben.

A rendezvény teljes programja elérhető az alábbi linken: http://ambbudapest.esteri.it/ambasciata_budapest/hu/ambasciata/terza-settmana-della-cucina-italiana.html.

(forrás: ambbudapest.esteri.it)
hirdetés

Könyveink