2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Nehezen birkóznak meg a betegáradattal a brit kórházak

A légúti betegségekben szenvedők nagy száma a szállítók jelentése szerint magasabb, mint a Covid-világjárvány első hulláma idején, írja az Origo.

A Swindon's Great Western Kórház egyik dolgozója elismerte, hogy elképesztően sok a betegük ezen a télen. Azután beszélt erről a Sunday Times-nak, hogy kiderült, valakinek 99 órát kellett várnia a kezelésre a baleseti és sürgősségi osztályon. Sokaknak mindössze egy szék jut, de akik nem ilyen szerencsések, annak a földön kell kivárniuk a sorukat. Ugyanakkor nem csak ennél az egészsügyi intézménynél tapasztaltak kellemetlen dolgokat a betegek.

Az oxfordi John Radcliffe Kórház sürgősségi osztályán egy hároméves kislány egy műanyag székre kuporodva próbált elaludni. Mint kiderült, órákat várt a kezelésre. Édesapja, Tom Hook megosztott egy képet a közösségi médiában, amin a széken alvó gyereke látszik és ezt írta hozzá:

Kimerülten, kiszáradva és számos betegséggel küzdve ez a legjobb, amit az NHS (Nemzeti Egészségügyi Szolgálat) tehet öt órával azután, hogy megérkezett a sürgősségire és 22 órával azután, hogy segítségért telefonáltunk. A kórházi dolgozók fantasztikusak, és szinte elvégezhetetlen munkát végeztek el egy tönkrement rendszerben, amely mindent a sürgősségire irányít, amely aztán nem tud megbirkózni a feladattal.

Szavait a DailyMail cikke idézte, amelyben az áll, több oldalas várólisták készülnek azokról, akiknek ágyakra lenne szükségük, de az is kiderül belőle, hogy egy ideje a mentősöket arra kérik az orvosok, takarékoskodjanak az oxigénellátással. Ezt azzal magyarázzák, hogy megnőtt a hordozható oxigén iránti kereslet, ami miatt az ország több kórházában veszélyesen kifogytak a készletek.

A Health Service Journalnak (HSJ) a mentők azt nyilatkozták, hogy a hiányt a légúti betegségekben szenvedő betegek nagy száma okozza, ami „a szállítók jelentése szerint magasabb, mint a Covid-világjárvány első hulláma idején". A brit egészségügyi vezetők régóta arról beszélnek, hogy az idei tél valószínűleg a legrosszabb a várakozási idők tekintetében, mivel a kórházak nehezen tudnak megbirkózni az influenza és a "Strep A" rohamosan növekvő esetszámával – írja a brit lapok cikkeit szemléző összeállításában az Origo.

(forrás: Origo)
hirdetés

Könyveink